Orient Mitjà

Israel bombardeja posicions de Hamàs a Gaza

Israel bombardeja posicions de Hamàs a Gaza
1
Es llegeix en minuts

Israel ha atacat aquesta matinada objectius militars del moviment islamista Hamàs a Gaza, en resposta al llançament hores abans de dos coets contra el seu territori, segons fonts oficials.

Avions de combat de l’Exèrcit israelià van atacar diverses posicions pertanyents a l’organització, entre les quals una instal·lació per a la fabricació de coets, un emplaçament militar i una infraestructura subterrània, va concretar un portaveu castrense en un comunicat.

Mitjans locals i fonts de seguretat de Hamàs van assenyalar que els bombardejos van provocar ferides a dos civils –entre ells un menor de sis anys–, i danys materials a l’hospital pediàtric Al Durra, al nord-est de Gaza capital. 

«Els atacs aeris van terroritzar la població civil», i els resquills van afectar «un hospital infantil i un centre de rehabilitació per a persones discapacitades», va denunciar el portaveu de Hamàs a Gaza, Hazem Qasem. 

L’atac de represàlia israeliana es va produir hores després del llançament de dos projectils des de la Franja que van fer sonar les alarmes en comunitats israelians limítrofs i van ser interceptats pel sistema de defensa Cúpula de Ferro, sense provocar ferits ni danys materials.

És la primera agressió d’aquest tipus que es registra a la zona després d’un mes de relativa calma. Cap grup armat palestí va reivindicar la seva responsabilitat. 

Notícies relacionades

Les milícies de Gaza –sota bloqueig israelià des de 2007– llancen projectils de manera intermitent contra Israel des de fa anys, unes accions que han derivat en escalades militars de més envergadura en diverses ocasions durant els últims anys.

Les autoritats israelianes responsabilitzen Hamàs –governant de facto a Gaza– de qualsevol agressió que emani del seu interior, i les seves forces armades solen respondre amb bombardejos contra posicions del grup islamista.

Temes:

Palestina Israel