Polèmica a França

Multen l’alcaldia de París per ocupar massa dones

  • La sanció de 90.000 euros és per haver infringit les normes de paritat de gènere en càrrecs directius
  • L’alcaldessa, Anne Hidalgo, qualifica la mesura d’«absurda, injusta, irresponsable i perillosa»
Paris  mayor Anne Hidalgo delivers a speech during the inauguration of the extension of the metro line number 14  in Saint-Ouen on December 14  2020  (Photo by Alain JOCARD   AFP)

Paris mayor Anne Hidalgo delivers a speech during the inauguration of the extension of the metro line number 14 in Saint-Ouen on December 14 2020 (Photo by Alain JOCARD AFP) / ALAIN JOCARD

1
Es llegeix en minuts
Irene Casado Sánchez
Irene Casado Sánchez

Periodista

ver +

L’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha qualificat, aquest dimarts, d’«absurda» una multa imposada per les autoritats a l’ajuntament de la capital francesa per ocupar massa dones en llocs de responsabilitat. La multa de 90.000 euros (110.000 dòlars) l’ha imposat el Ministeri de la Funció Pública de França, que al·lega que París havia infringit les normes sobre la paritat de gènere en la seva dotació de personal del 2018.

«Em complau anunciar que hem sigut multats» per «haver nomenat massa dones en llocs de direcció», ha afirmat Hidalgo en una reunió de l’ajuntament. En total, aquell any, les dones van ocupar el 69% dels càrrecs superiors de l’ajuntament, amb 11 dones i només cinc homes.

Massa feminista

Notícies relacionades

«La gestió de l’ajuntament s’ha tornat, de sobte, massa feminista», ha ironitzat l’alcaldessa socialista, que va ser reelegida per a un nou mandat al capdavant de París l’any passat. «Aquesta multa és òbviament absurda, injusta, irresponsable i perillosa», ha dit. I ha afegit que les dones han de ser promogudes amb «vigor, perquè el retard a tot arreu de França és encara molt gran». «Sí, per aconseguir un dia la paritat, hem d’accelerar el ritme i assegurar-nos que es nomenin més dones que homes», ha apuntat.

En una resposta a Twitter, la ministra de la Funció Pública de França, Amélie de Montchalin, ha reconegut que s’havia imposat la multa, però ha afegit que la norma havia sigut anul·lada el 2019. «Vull que la multa pagada per París per al 2018 financi accions concretes per promoure les dones en el servei públic», ha afegit, i ha convidat Hidalgo al ministeri per discutir-les.