El Regne Unit oferirà un carnet als vacunats de la Covid acreditant que han rebut la immunització

  • Majors de 80 anys, persones en residències i personal sanitari especialment exposat, seran els primers en rebre la vacuna a partir d’aquest dimarts.
  • Les autoritats esperen immunitzar dos milions de britànics per a finals de desembre
London (United Kingdom)  05 12 2020 - A pharmacy technician from Croydon Health Services (L) takes delivery of the first batch of COVID-19 vaccinations at Croydon University Hospital in southern London  Britain  05 December 2020 (issued 07 December 2020)  Britain has pre-ordered 40 million doses of the Pfizer-BioNTec and is expecting to start the rollout from tomorrow  (Reino Unido  Londres) EFE EPA Gareth Fuller   PA POOL

London (United Kingdom) 05 12 2020 - A pharmacy technician from Croydon Health Services (L) takes delivery of the first batch of COVID-19 vaccinations at Croydon University Hospital in southern London Britain 05 December 2020 (issued 07 December 2020) Britain has pre-ordered 40 million doses of the Pfizer-BioNTec and is expecting to start the rollout from tomorrow (Reino Unido Londres) EFE EPA Gareth Fuller PA POOL / Gareth Fuller PA POOL

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

La vacunació contra la Covid-19comença aquest dimartsal mig centenar d’hospitals del Regne Unit. Les persones majors de 80 anys, els treballadors en residències i el personal de la sanitat pública (NHS) més exposats a un alt risc, seran els primers en ser vacunats. Milions de britànics una vegada immunitzats rebran un carnet acreditantque han rebut la vacuna. A la targeta figura el nom del pacient, de la vacuna rebuda (de moment la de Pfizer BioNTech) i les dates en què es van administrar la primera i la segona dosi. Un missatge al carnet recomana portar-lo permanentment «a la cartera o el bolso», tot i que no està clar que sigui obligatori. Diputats conservadors han demanat a Boris Johnson que aclareixi si restaurants, pubs i altres establiments poden negar l’entrada a clients que no mostrin els«passaports d’immunitat».El govern havia negat que s’anés a exigir la targeta de vacunació, queno porta cap foto i seria fàcilment falsificable.  

 

Les autoritats britàniques esperen poder administrar entorn de quatre milions de dosi per a finals de desembre, el que equivaldria a dos milions d’immunitzats. Alguns ambulatoris es convertiran en centres de vacunació a càrrec dels metges de família a partir de la setmana vinent. Els llocs massius, com hipòdroms, estadis de futbol o centres de conferències no començaran a funcionar fins a l’any vinent. Serà llavors quan arribi al país la major part dels 40 milions de dosis adquirides pel govern britànic. La vacuna, procedent de Bèlgica, va començar a ser emmagatzemada al llarg del cap de setmana mentre s’ultimaven les llistes dels qui seran els primers en rebre la invitació per posar-se-la.

Notícies relacionades

Esperar torn

Les autoritats demanen paciència a la població. «És important que la gent esperi a ser contactada per l’NHS perquè la vacunin. És un procés rigorós, a gran escala, que ja està en marxa a tots els hospitals, amb associats locals, per identificar i contactar amb la gent que està en primera línia», va assenyalarSaffron Cordeydirectora executiva del departament de proveïdors de l’NHS. «Volem estar segurs que el procés discorre sense contratemps en la mesura possible». El fàrmac de Pfizer té una eficàcia del 95% i ofereix una immunitat de sis mesos. El Regne Unit ha registrat fins al moment 61.245 morts a causa de la Covid, amb uns 17.000 nous infectats al dia. El 99% del país està sotmès a severes restriccions.