La Covid a Europa

Suïssa permet esquiar però no cantar per Nadal

Cantar estarà prohibit a les cerimònies religioses i només es podrà fer en àmbit familiar o a l’escola

Els paparazzis, ahir, envolten el xalet de Gstaad, on està reclòs el cineasta.

Els paparazzis, ahir, envolten el xalet de Gstaad, on està reclòs el cineasta. / AFP / FABRICE COFFRINI

1
Es llegeix en minuts

A Suïssa estarà prohibit cantar per Nadala les esglésies a causa de la pandèmia del coronavirus. Segons han establert les autoritats, el cant està prohibit fora del cercle familiar o de l’escola, tant a l’interior com a l’exterior. Aquesta mesura afecta no només els cors, sinó tambéels cants en grup a les cerimònies religioses i en diverses tradicions de Sant Silvestre.

Les autoritats han adoptat altres restriccions per frenar els contagis. A partir del 9 de desembre i fins a nou avís, els grans comerços hauran de preveure 10 m2per client davant els quatre actuals ials restaurants serà obligatori registrar les dades d’almenys una personadel grup, com ja és obligatori en diversos cantons del país.

En canvi es podrà esquiar esquiar, tot i que el Govern ha decidit limitar la capacitat dels telecabines. «No hi ha límit general de capacitat a les estacions. Però en totes les instal·lacions de transport tancades, és a dir els trens, els telecabines i els telefèrics, només es podran ocupar dos terços dels espais», ha detallat el Consell Federal.

Amb mascareta

Les mesures inclouen a més l’ús obligatori de mascareta a la cabina, a les instal·lacions a l’aire lliure (telecadires i teleesquís), i a les files d’espera, incloses les que són a cel obert. Si els esquiadors volen entrar en un restaurant, hauran d’esperar a fora fins que tinguin taula, on només podran seure quatre comensals, excepte les famílies.

Notícies relacionades

Suïssa és un país privilegiat per a la pràctica dels esports d’hivern, especialment per a l’esquí, que disposa d’una infraestructura molt desenvolupada amb un total de2.400 estacions. Segons les últimes xifres disponibles, el volum de negoci del sector s’eleva a uns 1.250 milions d’euros però Suïssa es troba sota la pressió d’Alemanya, França i Itàlia, que han decidit no obrir les seves estacions i intenten dissuadir els ciutadans de viatjar a altres països pròxims que obriran estacions.

França ja ha anunciat que aplicarà quarantena als que viatgin a Suïssa per esquiar.Àustriaés l’altre país alpí que ha decidit obrir-les, però només a partir del dia 24, tot i que els hotels, bars i restaurants no podran fer-ho fins al 7 de gener