úrsula Von der Leyen

La presidenta de la Comissió Europea, negativa per coronavirus, s'aïlla 24 hores

La política va ser a Portugal amb una persona contagiada

zentauroepp55205273 european commission president ursula von der leyen adjusts h201001112850

zentauroepp55205273 european commission president ursula von der leyen adjusts h201001112850 / JOHANNA GERON

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, ha donat negatiu aquest dilluns en el test de coronavirus al qual s’ha sotmès avui mateix després d’estar en contacte amb un positiu, però seguirà en quarantena fins demà.

«L’últim resultat del test de la presidenta Von der Leyen és negatiu. De tota manera, es mantindrà en autoaïllament fins al final del dia de demà, com està previst en les regulacions de seguretat sanitària», va escriure a Twitter el portaveu cap de l’Executiu comunitari, Eric Mamer.

Ursula von der Leyen ha informat que ha iniciat una quarantena per precaució, després d’haver compartit la setmana passada una reunió de la qual va participar un funcionari que va donar positiu per coronavirus.

«En seguiment a la regulació vigent, he iniciat un autoaïllament fins dimarts al matí. Vaig tenir un resultat negatiu dijous i seré sotmesa novament a un examen aquest dilluns», va anunciar la funcionària alemanya a Twitter.

D’acord amb Von der Leyen, la reunió que va motivar les preocupacions va ser dissabte, una jornada en què la funcionària va estar de visita de feina a Lisboa, Portugal. En aquella jornada, va participar com a convidada en una reunió del Consell d’Estat.

El portaveu Eric Mamer ha informat que les reunions «a Portugal van ser organitzades per garantir que les normes de distància social siguin aplicades, de manera que no penso que hi hagi hagut res fora del normal en aquest context».

La premsa portuguesa va informar diumenge que un dels participants en aquestes reunions, l’advocat Antonio Lobo Xavier, hauria donat positiu per Covid-19, i immediatament les autoritats portugueses en van advertir l’equip de Von der Leyen.

Sense símptomes

Per la seva banda, Mamer va insistir que la funcionària «no té símptomes i que, de fet, està treballant normalment, aquest matí [de dilluns] hem mantingut una videoconferència. Ella està molt bé». A més, va destacar el portaveu, cap altre membre de l’equip està en aïllament.

Notícies relacionades

Von der Leyen és el segon cas dels màxims mandataris de la Unió Europea que se sotmet a una quarantena. Al setembre, el president del Consell Europeu, Charles Michel, també va haver de seguir una quarantena en un cas que va obligar a postergar en una setmana una cimera de líders europeus.

En aquest cas, Michel va ser informat que un integrant del seu equip personal de seguretat havia donat positiu a un examen de Covid-19, i per això el funcionari es va haver de mantenir una setmana en aïllament.