Trump imposa noves sancions a Cuba

Prohibeix als nord-americans allotjar-se en hotels i propietats del govern i la importació de tabac i alcohol

Díaz-Canel havia denunciat la vigília a l'ONU l'impacte i l'agressivitat d'un bloqueig «agreujat brutalment»

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat aquest dimecres noves sancions a Cuba. Aquestes inclouen la prohibició a nord-americans d’allotjar-se en hotels o propietats controlades pel govern cubà, càrrecs del govern o el Partit Comunista i els seus familiars pròxims. Així mateix, Washington intensifica les restriccions a la compra de tabac i alcohol de l’illa, i prohibeix ara totalment la seva importació als EUA i obliga ciutadans i organitzacions que vulguin participar en actes com conferències o cites esportives a Cuba a buscar una autorització.

L’anunci de Trump ha arribat en un acte a la Casa Blanca en homenatge als veterans de la fallida invasió de Bahía de Cochinos. Es produeix, així mateix, quan a menys de 50 dies de les eleccions del mes de novembre el mandatari intensifica la seva recerca del vot llatí, especialment en estats frontissa com Florida, on la comunitat cubana té un pes fonamental.

Notícies relacionades

Les noves mesures entraran en vigor aquest dijous i representen un nou pas a la campanya de «màxima pressió» que Trump ha estat aplicant cap a l’Havana després de trencar la política d’acostament que va posar en marxa Barack Obama.

Precisament la vigília de l’anunci, en la seva intervenció en el debat de l’Assemblea General de les Nacions Unides, el president cubà, Miguel Díaz-Canel, denunciava un bloqueig que s’ha «agreujat brutalment els dos últims anys, fins i tot en temps de pandèmia», i assegurava que «l’agressivitat  del bloqueig ha escalat a un nivell qualitativament nou que reforça la seva condició d’impediment real i determinant per al maneig de l’economia i el desenvolupament» de Cuba.