A L'ALGARVE

El president de Portugal salva dues banyistes a la platja

El mandatari va atendre dues dones que van caure d'una canoa en plena roda de premsa

undefined53405097 topshot   portuguese president marcelo rebelo de sousa adjus200817181048

undefined53405097 topshot portuguese president marcelo rebelo de sousa adjus200817181048 / CARLOS COSTA

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president de Portugal, Marcelo Rebelo de Souza, va ajudar a rescatar dues dones la canoa de les quals va bolcar a la platja d’Alvor, a l’Algarve portuguès, i que tenien problemes per tornar a la costa.

El cap d’Estat lusità, que havia atès periodistes minuts abans a la sorra, es va submergir a l’aigua després de veure dues dones que aparentment tenien problemes.

Les càmeres van captar el moment en què el president arriba fins a elles i les socorre, abans que un altre ciutadà en una moto d’aigua acudís per ajudar. Després de l’incident, i envoltat per desenes de curiosos a la platja, va tornar a atendre la premsa per comentar el que havia passat.

«Aquelles joves venien d’una altra platja, i com que el corrent és molt gran, van ser arrossegades cap a fora i van venir en direcció a aquesta platja. Van bolcar i es van empassar molta aigua i no eren capaces ni de girar, ni de pujar [a la canoa] ni de nedar, tanta era la força del corrent», va explicar.

Promocionar el turisme

Notícies relacionades

Rebelo de Sousa va comentar a més la sort d’haver comptat amb «l’ajuda d’un altre patriota», amb referència al ciutadà de la moto aquàtica. 

El president de Portugal, que ha dedicat gran part de les seves vacances a visitar diferents territoris del país per promocionar el turisme, passarà el cap de setmana a l’Algarve, una regió fortament colpejada per la caiguda de visitants com a conseqüència de la pandèmia de coronavirus. 

Temes:

Portugal