Fins al 26 d'agost

Nova Zelanda allarga 12 dies el confinament d'Auckland pel rebrot de coronavirus

Nova Zelanda allarga 12 dies el confinament d'Auckland per la Covid-19

corona-nz / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

El govern de Nova Zelanda va anunciar aquest divendres que estendrà el confinament a la ciutat d’Auckland, amb 1,7 milions d’habitants la més poblada del país, durant 12 dies per lluitar contra el rebrot de coronavirus, que va ser detectat dimarts, després d’arribar a la nació 102 dies sense contagis locals.

El govern de la primera ministra, Jacinda Ardern, va decidir ampliar la mesura, que va entrar en vigor dimecres i acabava aquesta mitjanit, i també mantenir les restriccions socials a la resta del territori neozelandès per aquest brot amb origen desconegut trobat a principis de setmana en quatre membres d’una mateixa família i que ja suma 29 contagis locals a tot el país.

«Al mantenir el nostre enfocament de cautela i filosofia d’atacar (el virus) amb força i de forma primerenca, avui el Gabinet ha acordat mantenir les mesures actuals durant dotze dies més, amb la qual cosa es completaran dues setmanes» de confinament, va anunciar la mandatària.

El període de confinament de dues setmanes, que està vinculat al cicle d’incubació del coronavirus, permetrà a les autoritats establir un perímetre del focus, aïllar-lo i poder sospesar un potencial relaxament de les mesures.

En campanya electoral

En campanya electoralEl Gabinet d’Ardern, la qual es troba immersa en la campanya electoral per als comicis del 19 de setembre s–la data dels quals, de moment, es manté–, es reunirà de nou el 21 d’agost per decidir els següents passos que s’hauran de prendre.

La mandatària va explicar, després d’una reunió amb el seu gabinet, que el brot es va detectar «relativament aviat», a l’apuntar que el primer cas està vinculat amb un treballador d’una empresa de transport i refrigeració que va emmalaltir el 31 de juliol.

«Però pot ser que aquest no sigui l’origen del brot», va recalcar la primera ministra a l’enfatitzar que les autoritats sanitàries han demostrat anteriorment la seva capacitat de contenir els focus, malgrat que en alguns casos no s’hagi reastrejat d’on han vingut.

Els experts també han determinat que la soca del brot actual és diferent de la que es va detectar durant la primera onada de la pandèmia al spaís oceànic, per la qual cosa se sospita que procedeix de l'exterior.

Notícies relacionades

«En aquest moment, no hi ha res que suggereixi que hàgim de passar al nivell màxim de confinament», va aclarar Ardern.

Nova Zelanda, que va ser sotmès a un dels confinaments més estrictes del món a l’inici de la pandèmia quan tenia uns cinquanta casos i havia tornat a la pràctica notrmalitat el 9 de juny, registra actualment 1.251 casos de Covid-19, que inclou 22 morts, dels quals 49 infeccions continuen actives.