Revelacions del capità

Un vell mercant rus va portar el nitrat d'amoni a Beirut fa set anys

La càrrega procedia de Geòrgia i la seva destinació era Moçambic, però l'armador va ordenar atracar a la capital libanesa per posar maquinària a la nau

Una disputa legal va prolongar l'estada de la nau al port durant 11 mesos i al final es van desembarcar els productes químics

zentauroepp54381047 captain boris prokoshev and crew members demand their releas200806181453

zentauroepp54381047 captain boris prokoshev and crew members demand their releas200806181453 / BORIS MUSINCHAK

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Les 2.750 tones de nitrat d’amoni que van esclatar a Beirut dimarts a la tarda van arribar al port de la capital libanesa fa set anys en un vell vaixell de càrrega rus. Segons va dir ahir el seu llavors capità, Borís Prokoixev, de 70 anys, el vaixell Rhosus procedia de Geòrgia i tenia com a destinació Moçambic, però en plena travessia l’armador va ordenar atracar a Beirut per recollir una maquinària pesada per construir carreteres que s’havia de portar a Jordània.

 Finalment la maquinària no es va poder carregar de manera segura al vaixell. «El barco era vell i la coberta del celler estava doblegada. Vam decidir no córrer riscos», va afirmar, per la seva banda, el contramestre Borís Musintxak. A més, el propietari, de nacionalitat russa, es va veure embolicat en una llarga disputa legal sobre les tarifes portuàries. 

Sense salari i escassos aliments

Notícies relacionades

El capità i els advocats que actuaven en representació d’alguns creditors van acusar l’armador d’abandonar el vaixell i van aconseguir que fos detingut.  

El capità Prokoixev i tres tripulants van passar 11 mesos al barco, el temps que va durar la disputa legal, sense salari i amb subministraments limitats d’aliments. Al llarg d’aquest temps es van descarregar les tones de nitrat d’amoni i es van guardar al magatzem que va esclatar. 

Temes:

Líban Beirut