TRAGÈDIA A BEIRUT

El Líban avisa que la seva economia no pot afrontar la catàstrofe

Les tasques de rescat avancen a un ritme lent a l'espera que arribin els rescatistes de diferents països

limpieza-escombros-beirut / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El ministre d’Economia  del Líban, Raoul Nehme, ha avisat aquest dijous que el país no pot fer front sol a la catàstrofe provocada per les explosions al port de Beirut de dimarts passat. «La capacitat financera de l’Estat és molt limitada, igual que la del Banc Central i els altres bancs. No estem nedant en dòlars», ha assenyalat Nehme en declaracions a Sky News Arabia.

L’única sortida, ha afegit, passa per treballar amb el Fons Monetari Internacional. Abans de la tragèdia, el Líban ja es trobava a punt del col·lapse econòmic, amb la meitat de la seva població per sota del llindar de la pobresa i amb un deute del 170% del seu PIB.

Mentrestant, a Beirut continua la recerca del més d’un centenar de desapareguts. Les operacions de rescat avancen a un ritme lent, a l’espera que vagin arribant els socorristes enviats per diferents països com a part de l’ajuda internacional destinada a la capital libanesa.

Nou balanç: 137 morts

Segons el balanç actualitzat aquest dimarts pel ministre de Sanitat, Hamad Hassan, són ja 137 els morts per les explosions i més de 5.000 els ferits.

Notícies relacionades

En aquest context, el ministre de Sanitat ha expressat el seu temor que els contagis de coronavirus es disparin al país, que ja ha comptabilitzat 5.417 persones contagiades i 68 de mortes per Covid-19, segons recull l’agència de notícies libanesa NNA.

Aquest dijous el president francès, Emmanuel Macron, es troba a Beirut de viatge oficial per mobilitzar l’ajuda internacional.

Temes:

Líban Beirut