responsables del magatzem de l'explosió

El Líban decreta l'emergència a Beirut i posa sota arrest domiciliari els directius del port

El nou balanç eleva a 113 els morts i a més de 4.000 els ferits

Fachada destruida de un edificio del puerto de Beirut.

Fachada destruida de un edificio del puerto de Beirut. / AFP / ANWAR AMRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Líban ha decretat dues setmanes d’estat d’emergència a Beirut i ha ordenat al seu exèrcit que posi sota arrest domiciliari els responsables d’emmagatzemar el nitrat d’amoni que dimarts va provocar les explosions que van acabar amb la vida de més d’un centenar de persones i van ferir-ne milers. D’aquesta manera, els militars supervisaran l’arrest fins que es determini la responsabilitat de la tragèdia esdevinguda al port de la capital.

La ministra de Persones Desplaçades, Ghada Shreim, ha confirmat la informació i ha assenyalat que seran posats sota arrest domiciliari «tots els directius del port responsables de l’emmagatzemament, protecció i inspecció dels materials explosius» a la zona portuària des de l’any 2014.

Per la seva banda, el seu homòleg d’Interior, Mohamed Fahmy, ha detallat que la mesura només s’aplicarà per ara als alts càrrecs al port, tot i que ha posat èmfasi que les investigacions no han finalitzat. «La indagació serà transparent», ha matisat, segons ‘Nidaa al Watan’. Aquest arrest domiciliari implica una prohibició de viatge «per a qualsevol persona que tingui algun tipus de connexió amb els fets».

Finalment, ha descartat una investigació internacional i ha destacat que el país compta amb les «competències necessàries» per realitzar una indagació objectiva.

Nou balanç de víctimes

Notícies relacionades

Almenys 113 persones van morir en la devastadora explosió i desenes estan encara desaparegudes, segons un nou balanç difós aquest dimecres pel ministre de Salut, Hamad Hassan.

«Sens dubte encara hi ha [víctimes] sota la runa i rebem desenes de trucades per desapareguts», ha dit als periodistes, al marge d’una reunió del Govern.