Conseqüències de la pandèmia

Johnson defensa la quarantena imposada als viatgers que tornin d'Espanya

El primer ministre britànic justifica la mesura davant la necessitat de protegir el Regne Unit de «l'amenaça d'un segon brot» de Covid-19

zentauroepp53734800 dpatop   10 june 2020  england  london  uk prime minister bo200613174011

zentauroepp53734800 dpatop 10 june 2020 england london uk prime minister bo200613174011 / Dominic Lipinski

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va defensar aquest dimarts la quarantena imposada als viatgers arribats d’Espanya i va afirmar que el Regne Unit ha de protegir-se davant «l’amenaça d’un segon brot» de coronavirus «en altres parts d’Europa».

Johnson va dir que el seu Govern ha d’actuar de manera «ràpida i decisiva» quan veu que «els riscos tornen a aflorar», cosa que, va mantenir, està passant en parts del continent europeu, on «es comença a veure en alguns llocs indicis d’una segona onada de la pandèmia».

Preguntat durant un acte a la ciutat anglesa de Nottingham, el líder conservador va declarar que correspon «a cada un» decidir si es vol anar de vacances a l’estranger en aquestes circumstàncies, però en qualsevol cas, la quarantena s’ha de complir per evitar «sembrar el virus al Regne Unit».

Sense demores

El cap de l’Executiu va reconèixer que el seu equip «sempre busca maneres de mitigar l’impacte de la quarantena», davant la notícia apareguda avui a ‘The Telegraph’ que es podria reduir el període de confinament de 14 a 10 dies. «De moment, s’han de complir les directrius que hem donat, sobre Espanya i altres llocs al món», va afirmar.

Notícies relacionades

«Sento dir que, si veiem indicis d’una segona onada en altres països, és la nostra, el nostre deure, actuar de manera ràpida i decisiva per evitar que els viatgers que tornen d’aquests llocs sembrin la malaltia aquí al Regne Unit». Per això s’han pres les mesures respecte a Espanya i es continuaran prenent «durant l’estiu» quan sigui necessari, va afegir.

El Govern del Regne Unit imposa actualment una quarantena de 14 dies sota pena de multes de fins a 1.000 lliures (1.027 euros) als ciutadans que arribin d’Espanya, incloses les illes Balears i Canàries, una mesura criticada pel sector turístic, que condemna la falta de preavís i demana que s’estableixin corredors aeris regionals a les zones menys afectades pel virus.