Crisi sanitària

Banquet popular sense distanciament social al pont de Carles de Praga per girar full després del coronavirus

El nombre d'assistents, que hauran de portar els aliments, està limitat però no es manté la distància

zentauroepp53942726 banquete praga200701125548

zentauroepp53942726 banquete praga200701125548 / MARTIN DIVISEK

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

Amb una taula d’estovalles blanques que recorren el pont de Carles, de 515 metres, Praga vol girar full després de la temporada turística interrompuda pel  coronavirus, que durant diversos mesos va deixar buit aquest destí atractiu per a visitants d’arreu del món. Una discutida iniciativa, ja que va ser molt difícil garantir les mesures de distanciament social per evitar rebrots.

La taula està parada, és el nom de l’esdeveniment organitzat per l’agrupació ciutadana Piána na Ulici (Pianos als Carrers) i l’Ajuntament de la capital. Això sí, el nombre de persones està limitat: només poden accedir tantes com llocs estan disposats per asseure’s al voltant d’aquesta llarga taula, i a més tots s’hauran d’haver registrat a través de la web Goout.cz.

«Pot venir qualsevol persona que faci la reserva i porti alguna cosa, com una coca, pa de pessic, crema d’ou o canapès», expliquen els organitzadors a la pàgina d’internet. «Volem enviar un senyal: que aquí tornem a viure, i que donem la benvinguda de nou a tots els visitants de Praga que saben comportar-se i que desitgen trobar-se amb les belleses d’aquesta ciutat», va explicar Petr Hejma, alcalde del primer districte de Praga.

Regidors en quarentena

A la taula no falten les caretes dels edils de la capital absents, entre ells el cap del consistori, el polític Pirata Zdenek Hrib, que estan en quarantena després de detectar-se el coronavirus en un dels tinents d’alcalde de la ciutat.

El perfil gòtic del pont de Carles, un dels llocs més emblemàtics de Praga, va començar a configurar-se fa 663 anys per ordre del rei Carles IV, que, després de consultar amb astròlegs, va buscar una data i hora exacta que donés lloc a un número capicua per a la col·locació de la primera pedra.

Notícies relacionades

Per la seva importància estratègica, el pont sobre el riu Moldava ha sigut testimoni mut d’episodis èpics de la defensa de la ciutat durant alguns dels seus llocs. És, a més, una galeria d’estàtues a cel obert, que van ser afegides a principis del segle XVIII, durant els regnats dels Habsburg Josep I i el seu germà Carles VI, per donar realçament i bellesa a aquesta via.

Un total de trenta grups escultòrics, quinze a cada costat del pont, componen aquesta galeria, que integren, entre d’altres, els sants espanyols Vicent Ferrer, Francisco de Borja i Francisco Javier.