restriccions específiques

Tancades les entrades i sortides de Leicester per un rebrot de coronavirus

El govern britànic ha decretat el bloqueig sobre la ciutat i el tancament dels seus comerços i escoles

zentauroepp53648696 a man passes a mural depicting a nurse wearing scrubs and fa200606163507

zentauroepp53648696 a man passes a mural depicting a nurse wearing scrubs and fa200606163507 / Dominic Lipinski

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ministre de Sanitat britànic, Matt Hancock, ha anunciat la imposició d’un bloqueig sobre la ciutat de Leicester i el tancament dels seus comerços i escoles en el que és ja el primer focus localitzat per al qual es decreten restriccions específiques al Regne Unit per l’increment dels contagis pel coronavirus.

«No podem recomanar que la relaxació del tancament nacional» previst a partir del 3 de juliol s’apliqui a Leicester, ha explicat Hancock en compareixença al Parlament, i per això tots els comerços no essencials hauran de tancar a partir d’aquest dimarts i els centres educatius tancaran des de dijous. Només admetran alumnat vulnerable o de treballadors essencials.

De la mateixa manera es prohibeix qualsevol viatge no essencial des de i cap a Leicester. La mesura es revisarà en un termini de dues setmanes. La gent de Leicester haurà «de quedar-se a casa el màxim possible», ha indicat Hankock, que ha anunciat a més la instal·lació d’un centre de proves del coronavirus per a persones amb símptomes.

Notícies relacionades

A més, Hancock ha advertit que altres ciutats podrien seguir Leicester si hi ha nous focus. «El brot ha portat a un contagi de comunitat i per això hem hagut de prendre més mesures. No vull haver de prendre aquest tipus d’accions, però estem perfectament preparats per fer-ho», ha afegit.

Leicester concentra el 10 per cent de tots els casos registrats al Regne Unit en l’última setmana i té 135 positius per cada 100.000 habitants. El Regne Unit ha informat aquest dilluns 814 nous positius i 25 morts, i suma 312.653 casos en total i 502.589 defuncions.

Temes:

Coronavirus