crisi sanitària mundial

El Govern portuguès decreta el confinament de 19 dels 24 districtes de Lisboa

Les autoritats imposen noves restriccions a l'àrea metropolitana de la capital després que el país hagi superat la xifra de 40.000 contagis

zentauroepp53883111 members of the portuguese navy distribute meals to people in200625173215

zentauroepp53883111 members of the portuguese navy distribute meals to people in200625173215 / RAFAEL MARCHANTE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats de Portugal neguen que s’hagin descontrolat els brots de coronavirus detectats a la regió de Lisboa, que des d’aquesta setmana pateix noves restriccions després de convertir-se en la zona del país amb més casos des que va començar la pandèmia. La regió de Lisboa i de la vall del Tajo concentren tres de cada quatre nous casos confirmats en les últimes 24 hores.  Tot i així, el Govern ha decidit decretar el confinament de 19 dels 24 districtes de l’àrea metropolitana de la capital, que és on es concentren el 77% dels nous contagis. 

Els tècnics han elevat aquest dijous a 40.415 el balanç provisional de persones contagiades del coronavirus, 311 casos més que dimecres. La regió de Lisboa i la vall del Tajo és la que acumula més casos, fins als 17.527, gairebé 200 més que a la regió Nord, la zona més afectada del país on es va declarar l’epidèmia.

Preocupació per les uci

Notícies relacionades

«Les xifres mostren que no hi ha descontrol; n’hi hauria si hi hagués més del doble [de casos] i augmentés el nombre d’ingressats en cures intensives», va dir dimecres el president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, al terme d’una reunió de diverses hores amb experts. La secretària d’Estat adjunta de Salut, Jamila Madeira, també va negar el descontrol en una altra roda de premsa en la qual va exposar les últimes dades del coronavirus. Diverses informacions asseguren que la unitat de cures intensives d’un dels hospitals de l’àrea metropolitana ja està al 87% de la seva capacitat. Cap hospital, va respondre Madeira, «està en situació de no poder acomodar les necessitats fins ara apuntades».

No obstant, alguns partits presents en la reunió van expressar preocupació per la situació a l’àrea metropolitana de Lisboa, on des de dimarts hi ha noves restriccions per contenir la Covid-19, com la prohibició de reunions de més de 10 persones i el tancament d’establiments, excepte restaurants, a partir de les 20.00 hores.