coronavirus

Escàndol a Bòsnia per una festa amb polítics i metges en plena pandèmia

La policia va desbaratar la festa i el doctor de l'aniversari va acabar acomiadat

fcasals38082646 surgeon mario alvarez maestro  2l  and his staff perform a r180705122632

fcasals38082646 surgeon mario alvarez maestro 2l and his staff perform a r180705122632 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un alt càrrec del principal hospital públic de Bòsnia, un ministre i un expert que assessora el Govern en la lluita contra la Covid-19 han sigut destituïts després de saber-se que van violar les restriccions de moviment i reunió per la pandèmia al celebrar una festa a la qual van acudir també artistes famosos.

El doctor Jusuf Sabanovic, director del Departament de Cirurgia Abdominal del Centre Clínic de Sarajevo, ha sigut acomiadat després de reunir ahir a la nit una vintena de persones en un restaurant per celebrar el seu aniversari.

La festa va ser interrompuda per la Policia, que ha informat que tant els assistents a la festa com el propietari del restaurant han sigut multats.

El degà de la Facultat de Veterinària de Sarajevo, Nihad Fejzic, que era a la festa, ha sigut expulsat del grup d’experts que assessora el Govern del cantó de Sarajevo en la lluita contra la Covid-19.

Notícies relacionades

El ministre de Comerç Exterior, Stasa Kosarac, va demanar disculpes per assistir a l’acte, tot i que des del seu partit s’ha anunciat que la seva carrera política «s’ha acabat».

A Bòsnia i Hercegovina hi ha 1.926 casos confirmats de la Covid-19 i 79 morts.