CONTROVÈRSIA JUDICIAL

El primer ministre de Malta, investigat per la mort de 5 migrants

Abela va declarar els seus ports insegurs pel coronavirus, cosa que va impedir l'acollida de les víctimes

zentauroepp53168592 17 01 2020 europa   el primer ministro de malta se enfrenta 200419160659

zentauroepp53168592 17 01 2020 europa el primer ministro de malta se enfrenta 200419160659 / GOBIERNO DE MALTA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer ministre de Malta, Robert Abela, i el principal comandant militar del país, el general de brigada Jeffrey Curmi, s’enfronten a una investigació criminal després que una oenagé els acusés, amb informes policials en mà, de causar la mort d’almenys cinc migrants. El primer ministre ha confirmat que la denúncia ha posat en marxa una investigació sobre la seva persona, sobre la del general i sobre la tripulació d’un barco patruller de les Forces Armades de Maltarelacionat amb l’incident.

Malta va declarar la setmana passada els seus ports insegurs a causa de la pandèmia de coronavirus, cosa que va provocar la paralització immediata dels trasllats dels migrants. L’oenagé denunciant, Repubblika, ha presentat dos informes policials sobre dos incidents. Un es refereix a la mort d’almenys cinc migrants a bord d’un barco abandonat a la seva sort en aigües malteses abans de ser tornat a Líbia aquesta setmana. Set persones més estan desaparegudes, segons els supervivents.

El segon informe segueix les afirmacions d’una oenagé que opera una línia telefònica d’emergència marítima, Alarm Phone, sobre un tripulació de l’Exèrcit maltès que hauria sabotejat un barco que transportava immigrants i que van ser rescatats posteriorment. Repubblika ha demanat a la Policia que investigui Abela, Curmi i la tripulació militar de la patrullera.

Acusacions creuades

Notícies relacionades

Abela, no obstant, ha acusat l’oenagé, així com a un membre de l’oposició  del Parlament que exerceix com un dels advocats de l’organització, de distreure Malta del seu treball per contenir el coronavirus.

«Estem treballant dia i nit per protegir al nostre país, però hi ha persones que volen empresonar-nos per tota la vida», ha declarat el primer ministre.