Crisi sanitària

Etiòpia indulta i allibera més de 4000 presos per frenar el coronavirus

El país, el segon més poblat de l'Àfrica, permetrà l'alliberament d'autors de delictes menors

zentauroepp52859121 23 01 2019 abiy ahmed  primer ministro et ope  sociedad inte200325133842

zentauroepp52859121 23 01 2019 abiy ahmed primer ministro et ope sociedad inte200325133842 / Benedikt von Loebell World Econo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La fiscal general d’Etiòpia, Adanech Abiebie, ha anunciat aquest dimecres l’indult  i consegüent alliberament de 4.010 reclusos en el marc dels esforços per frenar la propagació del coronavirus a les presons del país, segons informa la cadena estatal FBC.

Abiebie ha explicat que la decisió s’ha pres després que la presidenta del país, Sahlework Zewde, hagi donat el seu vistiplau a la llista que li va presentar la junta d’indults.

En concret, es beneficiaran de la mesura de gràcia els condemnats a 3 anys de presó per delictes menors, aquells als quals els quedava un any per complir la seva sentència, les recluses embarassades i aquelles que tenen nadons, ha explicat la fiscal, que ha aclarit que no s’alliberarà condemnats per assassinat. En el cas dels estrangers indultats, ha precisat que seran enviats de tornada als seus respectius països.

Mobilització de recursos

De moment, a Etiòpia, el segon país més poblat de l’Àfrica, hi ha dotze casos confirmats de Covid-19. El seu primer ministre, Abiy Ahmed, ha posat en marxa aquest dimecres un comitè nacional per a la mobilització de recursos a fi d’obtenir fons i ajuda material per combatre la pandèmia.

Notícies relacionades

«Períodes com l’actual requereixen l’esforç i la contribució de cada persona», ha subratllat l’oficina del primer ministre a l’anunciar la iniciativa. En aquest sentit, en un missatge publicat al seu compte de Twitter, Abiy ha anunciat que ell mateixa entregarà un mes del seu salari al comitè.

«Unir-nos com a nació en aquests moments tan desafiadors i cuidar els més vulnerables és una obligació i responsabilitat nacional», ha defensat el primer ministre, guardonat amb el Nobel de la Pau el 2019 per l’acord de pau firmat amb la veïna Eritrea i les seves reformes a Etiòpia.