Crisi sanitària

El negociador europeu del 'brexit', positiu en coronavirus

Michel Barnier, de 69 anys, assegura que es troba bé i que segueix instruccions mèdiques

zentauroepp52642659 brussels  belgium   05 03 2020   european commission s head 200305181314

zentauroepp52642659 brussels belgium 05 03 2020 european commission s head 200305181314 / STEPHANIE LECOCQ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cap negociador europeu del ‘brexit’Michel Barnier, ha donat positiu en el control de Covid-19. És el primer alt càrrec de la Unió Europea (UE) encomanat pel coronavirus.

Barnier, de 69 anys, ha anunciat a les xarxes socials que es troba bé i que està seguint totes les instruccions mèdiques. El diplomàtic francès també està encarregat de negociar el nou acord de les noves relacions que han de regir entre la Unió Europea i el Regne Unit una vegada el ‘brexit’ sigui efectiu a finals del 2020. Les negociacions es van paralitzar la setmana passada per la irrupció de la pandèmia global.

«Volia informar personalment que ahir vaig donar positiu en la prova del Covid-19», ha expressat en un vídeo gravat al seu domicili i publicat a través del seu perfil de Twitter.

Barnier ha indicat que estarà «estrictament confinat» mentre es recupera de la malaltia a casa seva perquè es troba «el millor que és possible» i amb «bon ànim».

Crida a la responsabilitat

Notícies relacionades

D’aquesta manera, el polític gal ha apel·lat a la «responsabilitat», la «solidaritat» i la «bondat» dels ciutadans per fer front a la pandèmia i segueixin escrupolosament les recomanacions de les autoritats.

Confiant que «sortim més forts d’aquesta crisi», Barnier ha aprofitat el seu missatge per insistir en la importància de quedar-se a casa i proposar la lectura del seu llibre ‘Chacun pour tous: Le défi écologique (‘Un per a tots: El repte ecològic’).