REACCIÓ

Macron contempla declarar l'estat d'emergència sanitària pel coronavirus

El text que examina el Consell de Ministres permet restringir llibertats en cas d'epidèmies que posin en perill la salut de la població

zentauroepp52833315 pigeons walk on the trocadero square in front of the eiffel 200318141658

zentauroepp52833315 pigeons walk on the trocadero square in front of the eiffel 200318141658 / Thibault Camus

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón

El Govern francès examina aquest dimecres un projecte de llei d’urgència per fer front a l’epidèmia de coronavirus en el qual preveu autoritzar la declaració de l’estat d’emergència sanitària, que permet restringir determinades llibertats, informa Afp.

El text indica que l’estat d’emergència sanitària es pot declarar en tot o part del territori metropolità i d’ultramar «en cas de catàstrofe sanitària, sobretot per una epidèmia que per la seva naturalesa i gravetat posi en perill la salut de la població».

Notícies relacionades

La instauració de l’estat d’emergència sanitària autoritza el primer ministre a prendre mesures per decret per limitar la llibertat de moviments i la llibertat de reunió i li permet requisar béns i serveis necessaris per lluitar contra la catàstrofe sanitària. També el ministre de Sanitat veu reforçades les seves prerrogatives per actuar contra la malaltia.

El projecte de llei que prepara l’Executiu conté igualment les mesures anunciades per fer front a les conseqüències econòmiques del Covid-19 i les relatives a l’ajornament de la segona volta de les eleccions municipals, que s’haurà de celebrar com a molt tard al juny.