DRAMA MIGRATORI

Mor un nen al bolcar una embarcació d'immigrants davant de Lesbos

El bot, amb 48 persones a bord, procedia de Turquia

zentauroepp52590278 lesbos200302102118

zentauroepp52590278 lesbos200302102118 / ARIS MESSINIS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

Un nen ha mort al bolcar un bot amb 48 migrants davant de les costes de l’illa grega de Lesbos, ha informat la guàrdia costanera.

L’incident s’ha produït aquest matí, a les 08.30 hora local (06.30 GMT), quan els tripulants d’un bot, que anava acompanyat per una embarcació turca fins al límit marítim amb Grècia, han fet bolcar l’embarcació, una cosa que –segons la guàrdia costanera– és una pràctica comuna recomanada pels traficants per forçar el rescat.

La guàrdia costanera grega ha pogut rescatar tota la tripulació, menys un menor que ha ingressat cadàver a l’hospital.

Ruptura de facto amb la UE

El d’avui és el primer incident mortal en els quatre dies que han transcorregut des que Turquia va decidir obrir les seves fronteres i cancel·lar així de facto l’acord amb la Unió Europea sobre migració. Si bé la pressió per travessar la frontera és sobretot patent en el límit terrestre, les arribades a les illes del mar Egeu estan augmentant. Des de diumenge han arribat més d’un miler d’immigrants i la guàrdia costanera va fer més d’una vintena d’operacions de rescat.

Notícies relacionades

La majoria d’aquestes operacions es van produir a Lesbos, on van desembarcar 423 persones, seguides de Quios, amb 252, Samos amb 85, Farmakonissi  amb 36 i Megisti, amb 17.

Enmig d’aquesta nova volta de rosca de la crisi migratòria, el comandament de l’Exèrcit a Lesbos ha anunciat avui maniobres amb artilleria pesada a moltes de les platges de l’illa, i va alertar la població que si penetrava a les zones en qüestió corria perill.