Mad Mike: El Temerari Més Gran del Món

Mor un home després de llançar-se en un coet casolà per arribar a l'espai

L'acròbata nord-americà Mike Hughes volia demostrar que la Terra és plana

zentauroepp52437225 file   in this march 6  2018  file photo   mad  mike hughes 200223125627

zentauroepp52437225 file in this march 6 2018 file photo mad mike hughes 200223125627 / James Quigg

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Aquest dissabte, l’acròbata  nord-americà Mike Hughes ha mort després de llançar-se al desert de Califòrnia (EUA) en un coet que va fabricar ell mateix, segons ha confirmat el seu agent, Darren Shuster, en declaracions al diari ‘Los Angeles Times’. L’objectiu era arribar a l’espai i així demostrar que la Terra és plana.

Hughes, que es promocionava a si mateix com ‘Mad Mike: El Temerari Més Gran del Món’, es va llançar en un coet a prop de la localitat de Bartow, però poc després del llançament es veu com es desprèn el paracaigudes, cosa que ja feia inevitable el fatal desenllaç.

L’objectiu del llançament era aconseguir arribar a una altura de 5.000 peus (uns 1.524 metres) i que es transmetés en la sèrie ‘Astronautes Casolans’ del Science Channel, ha informat Discovery.com, una sèrie sobre gent que «explora la frontera final amb pressupostos limitats». «Va ser un xoc per a tothom. No sabien què fer», ha afirmat el periodista Justin Chapman. «El coet va caure a uns 150 metres del lloc del llançament», ha afegit.

Notícies relacionades

L’oficina del forense del comtat de San Bernardino ha anunciat una «llarga» investigació de l’incident. «No tenim cap fet fins al moment», ha dit una portaveu de l’organisme.

Mad Mike, als 64 anys, havia fet nombroses acrobàcies com salts de llarga distància en limusina o llançaments en coets fabricats per ell mateix. Aquests llançaments tenen relació amb la seva creença que la Terra és plana: volia arribar a l’espai per veure-ho per si mateix, tot i que el seu representant, Shuster, ha deixat entreveure que realment no creia en el terraplanisme, sinó que l’utilitzava per aconseguir més finançament per als seus projectes.