AFECTACIÓ METEOROLÒGICA

La tempesta 'Dennis' causa un mort i provoca estralls al Regne Unit

A França, gairebé 45.000 llars van patir restriccions elèctriques

zentauroepp52331738 dennis200217094001

zentauroepp52331738 dennis200217094001 / OLI SCARFF

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tempesta Dennis, que va escombrar el Regne Unit diumenge, ha acabat amb la vida d’un home que va caure al riu Tawe al sud de Gal·les i ha provocat l’afectació  de desenes de vols.

França, gairebé 45.000 llars seguien sense electricitat diumenge a la nit al nord-oest del país després de la tempesta que va interrompre el trànsit ferroviari.

Dennis ha suposat un rècord a Anglaterra amb el «el nombre més elevat d’alertes i advertències d’inundacions en curs mai registrat», va dir un director de l’Agència Ambiental (EA) en un tuit, i en va comptar 594 en una àrea que va des del sud d’Escòcia fins a Cornwall (sud-oest d’Anglaterra).

Notícies relacionades

L’Institut Meteorològic Britànic (MET) va emetre una alerta roja diumenge al sud de Gal·les a causa de les fortes pluges vinculades a ‘Dennis’, la primera en pluges des del desembre del 2015. Aquest nivell més alt d’alerta és equivalent a «condicions climàtiques perilloses» que presenten «perill de mort», riscos d’interrupcions en el subministrament d’energia i danys a la infraestructura. «Instem les persones a anar amb compte i fer arranjaments per estar segurs», va dir Jeremy Parr, cap de gestió de riscos d’inundació de l’agència governamental gal·lesa responsable dels recursos naturals.

Afectació aèria

Diversos centenars de vols amb procedència i destí al al Regne Unit són a terra, segons les companyies British Airways i EasyJet. El trànsit de trens també es va suspendre al sud de Gal·les a causa de la presència d’aigua a les vies. A la mateixa regió, la ciutat d’Aberdaron va patir vents de més de 145 quilòmetres per hora a la presa de l’embassament de Cray.