Catàstrofe

Prop de 500 milions d'animals han mort en els incendis d'Austràlia

Entre els animals morts hi figuren diverses espècies en perill d'extinció com ara cangurs, coales, uombats i dimonis de Tasmània

incendios-australia

incendios-australia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico/Agencias

Prop de 500 milions d’animals han mort com a resultat dels incontrolables incendis que castiguen Austràlia des del setembre del 2019, segons estimacions realitzades pels professors de la Universitat de Sydney.

«A llarg termini, la reconstrucció de les poblacions de moltes espècies natives serà un problema», va dir el professor australià Chris Dickman a Seven News.

Els incendis forestals van començar a la península de Yorke, a l’extrem sud d’Austràlia, a finals de novembre i, des d’aleshores, s’han estès ràpidament per tota l’illa.

Els incendis han afectat especialment els coales, ja que uns 8.000, més d’un terç de la població de Nova Gal·les del Sud, han mort. Altres espècies, com els rèptils, els mamífers i les aus, també n’han resultat afectades.

Notícies relacionades

La catàstrofe ecològica no només ha afectat els animals, també els boscos i parcs naturals del país. La reserva de Gondwana, que inclou una jungla que data dels temps dels dinosaures, ha vist desaparèixer gairebé la meitat de la seva extensió a causa del foc. Un altre parc, considerat d’alt valor natural i ecològic per les Nacions Unides, l’anomenada Muntanya Blava, que és, a més, l’ecosistema d’espècies en perill d’extinció, s’ha vist afectat en la meitat de la seva superfície total pels focs, segons informa el Sydney News.

La doctora Kellie Leigh, directora de Science for Wildlife, assegura: «Estem aprenent moltes lliçons d’això, i ens demostra que estem molt poc preparats per afrontar una tragèdia així».