DISCURS NADALENC

Boris Johnson demana unitat a les portes del 'brexit'

El mandatari ha de conduir el país fora de la UE el 31 de gener

zentauroepp51490289 a still image take from handout video footage released by 10191224131132

zentauroepp51490289 a still image take from handout video footage released by 10191224131132

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer ministre Boris Johnson, que ha trobat un país fracturat després de tres anys i mig de crisi entorn del ‘brexit’, fa una crida als britànics a «no discutir gaire». En un vídeo en el qual ni una sola vegada pronuncia la paraula ‘brexit’ ni esmenta explícitament la sortida del Regne Unit de la Unió Europea el 31 de gener, Boris Johnson fa el seu discurs de Nadal elogiant «aquesta època particular de l’any».

«Passi el que passi abans, tenim l’oportunitat de celebrar tot el que és bo al món i passar temps amb familiars i amics», argumenta el primer ministre. Davant un gran arbre de Nadal il·luminat, el líder conservador crida el país a reflexionar sobre l’any passat i celebrar «les coses bones que estan passant», abans d’afegir: «Provin de no discutir gaire amb els seus sogres, o qualsevol altra persona».

El primer ministre també demana «recordar els cristians de tot el món que estan sent perseguits». «Per a ells, el Nadal es farà en privat, en secret, potser fins i tot en una cel·la de la presó», va afegir en aquest missatge transmès dilluns a la nit.

Servei de salut públic

Johnson va enviar un «enorme agraïment» al personal del servei de salut públic, el NHS, volgut pels britànics però debilitat per l’austeritat, que es va trobar al mig el centre de la campanya electoral. Va ser acusat per l’oposició laborista de voler «vendre’l» als Estats Units per la seva amistat amb Donald Trump. 

Per la seva part, el líder laborista Jeremy Corbyn va admetre les dificultats que va afrontar el seu partit al no haver guanyat les eleccions britàniques del passat dia 12. Va afegir que els laboristes tenen per Nadal una oportunitat per «escoltar, reflexionar i recordar totes les coses que ens uneixen: la nostra solidaritat, la nostra determinació a afrontar la injustícia i la nostra esperança per a un món millor».

Notícies relacionades

Després de Nadal, Boris Johnson i la seva parella, Carrie Symonds, viatjaran a l’illa caribenya de Mustique per passar uns dies de descans, segons publiquen els mitjans britànics.

Pel que sembla, segons The Times, la parella estarà amb la família Von Bismark, que descendeix de l’antic canceller alemany Otto von Bismark, en aquesta illa coneguda per comptar entre els seus visitants famosos, entre ells Mick Jagger i els ducs de Cambridge, a més d’haver sigut lloc de descans de la difunta princesa Margarida, germana de la reina Elisabet II.