CRISI POLÍTICA

Dimiteix el primer ministre de Finlàndia després de perdre el recolzament en la coalició de Govern

Antti Rinne es retira abans de sotmetre's a una moció de censura

zentauroepp51194634 finlandia rinne191203120644

zentauroepp51194634 finlandia rinne191203120644 / KIMMO BRANDT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer ministre finlandès, el socialdemòcrata Antti Rinne, ha presentat la seva dimissió després que el liberal Partit de Centre, el seu principal soci en la coalició de Govern, decidís retirar-li la seva confiança com a líder de l’Executiu.

La renúncia de Rinne es va produir poc abans que hagués d’afrontar una moció de censura a l’Eduskunta (el Parlament finlandès), presentada per l’oposició a causa del que consideren una gestió deficient en la resolució d’un conflicte laboral dins l’empresa estatal de correus, Posti.

Rinne, que amb prou feines feia sis mesos que era al càrrec, va entregar la seva carta de dimissió en persona al president de Finlàndia, Sauli Niinistö, que va acceptar la renúncia i li va agrair la seva tasca durant aquest breu mandat.

Avanç electoral

La situació podria desembocar en la celebració d’unes noves eleccions si la coalició governant, formada per cinc partits, no aconsegueix superar la moció de censura en la votació prevista per a aquest dimecres.

Notícies relacionades

No obstant, la líder del Partit de CentreKatri Kulmuni, va assegurar a la premsa que la seva formació ha perdut la confiança en el lideratge de Rinne, però va dir que desitja continuar la tasca de Govern dins de la mateixa coalició i amb el mateix programa.

Això significa que la crisi política podria resoldre’s en poc temps si el Partit Socialdemòcrata (SDP) anomena un nou candidat a primer ministre que rebi el vistiplau majoritari de l’Eduskunta.

Temes:

Finlàndia