NAUFRAGI MORTAL

Anguniós rescat de dues criatures d'una pastera enfonsada a Lampedusa

Els guardacostes italians han recuperat els cadàvers de cinc migrants

Es tem que els desapareguts poden arribar a unes 15 persones

naufragio lampedusa / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Guàrdia Costanera d’Itàlia busca des de l’aire supervivents o noves víctimes mortals del naufragi de dissabte passat davant l’illa de Lampedusa (sud del país), amb cinc morts, i va difondre un vídeo de l’anguniós rescat d’una nena d’un any.

L’equip de salvament va divulgar un vídeo sobre aquest anguniós rescat, amb els immigrants cridant desesperadament per demanar auxili al mig d’un mar embravit i amb els militars italians llançant salvavides a l’aigua molt de pressa.

La pastera es va enfonsar

Amb vida van ser salvats149 migrants–133 homes, 13 dones i tres nens–, que es trobaven a l’aigua després quela pasteraon navegavens’enfonsés.

El nen de pocs anys va ser rescatat completament xop, a més de la nena de gairebé un any que s’escolta plorar mentre és treta de l’aigua per dos guardacostes.

Es tem que els desapareguts en aquest naufragi poden arribar aunes 15 persones, segons informen els mitjans locals.

Les autoritats italianes han informat en un comunicat que han decidit prosseguir la recerca ambmitjans aerisa causa de l’empitjorament de l’estat del mar, amb ones de fins a quatre metres d’alçària.

El naufragi va tenir lloc dissabte passat al Mediterrani central i ahir, diumenge, els guardacostes italians van confirmar que s’havien recuperat de l’aigua els cadàvers de cinc migrants.

El flux migratori continua des del nord de l’Àfrica cap al sud d’Europa, tot i que a un menor ritme que en els anys anteriors.

Des de començaments d’any han desembarcat a Itàlia 10.566 migrants, un 90,94% menys que els 116.571 de l’any 2017 i un 54,08% menys que els 23.011 de l’any passat, d’acord a les dades actualitzades aquest dilluns pel Ministeri de l’Interior italià.

Rescat de l’‘Open Arms’

Itàlia, a més, permetrà el desembarcament dels62 migrants rescatats pel barco de l’oenagé Open Arms al port de Tàrent (sud) i els 78 de la nau ‘Aita Mari’ ho faran a la ciutat siciliana de Pozzallo (sud).

Notícies relacionades

A més, 213 migrants més salvats pel barco humanitari ‘Ocean Viking’, contractat per les ONGMetges Sense Fronteres i SOS Mediterranée, ja han sigut posats fora de perill al port sicilià de Messina (sud).

Alemanya, França, Itàlia i Malta van arribar al setembre a un acord a La Valletta per gestionar els fluxos migratoris només del Mediterrani central, amb un sistema de repartiment de migrants, un acord que volen ampliar a la resta de socis de la Unió Europea.