TERRORISME GIHADISTA

L'autor de la matança de la Prefectura tenia arxius amb dades dels seus col·legues

Els investigadors troben fitxers amb informació de companys de feina i vídeos de propaganda de l'Estat Islàmic al domicili de Mickaël Harpon

zentauroepp50208432 paris  france   03 10 2019   french police and security forc191003141734

zentauroepp50208432 paris france 03 10 2019 french police and security forc191003141734 / IAN LANGSDON

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

A mesura que avança la investigació sobre l’atac comès dijous passat a la Prefectura de Policia de París comencen a sortir a la llum elements preocupants. En el registre del domicili de Mickaël Harpon, autor de la matança que va acabar amb la vida de quatre agents, els investigadors han trobat diversos pendrive amb dades personals d’una desena de col·legues i vídeos de propaganda de l’Estat Islàmic, segons ha revelat France 2 citant fonts policials.

El material trobat a casa seva està en curs d’investigació per esbrinar per quin motiu tenia arxivat aquest tipus d’informació i si la seva intenció era transmetre-la a l’exterior.

Legió d’Honor per a les víctimes

Notícies relacionades

Harpon, un informàtic de 45 anys convertit a l’Islam el 2009, havia mostrat signes de radicalització sense que la cúpula policial n’hagués sigut advertida. Havia entrat en la Prefectura el 2003 i treballava en la Direcció d’Informació, departament on es manegen dades sensibles relatives a la lluita contra el terrorisme.

Per aquest motiu, disposava d’un alt nivell d’habilitació i per tant accés a informació reservada. Aquest dimarts, el president francès, Emmanuel Macron, imposarà la Legió d’Honor a les quatre víctimes de l’atemptat en una cerimònia d’homenatge nacional.