S'ofereix recompensa

La fuga de pel·lícula d'una exsenadora colombiana presa | Vídeo

Aída Merlano va aprofitar una visita al metge per escapar-se per la finestra despenjant-se per una corda i fugir en una moto

zentauroepp50185689 191002120608

zentauroepp50185689 191002120608

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

L’excongressista colombiana Aída Merlano es va escapar aquest dimarts de la presó quan estava en una cita mèdica, segons van informar fonts oficials. Una càmera de seguretat va gravar la seva fugida amb moto després de sortir per una finestra i despenjar-se amb una corda fins al carrer. El vídeo circula en diversos mitjans colombians. La política colombiana, de 43 anys, era a la presó des del 17 d’abril. Al setembre va ser condemnada a 15 anys de presó per la compra de vots i tinença il·legal d’armes.

L’Institut Nacional Penitenciari i Carcerari (Inpec) va assenyalar a Twitter que la política, nascuda a Barranquilla el 1976 i representant a la Cambra entre el 2014 i el 2018, es va escapar «durant una cita mèdica odontològica en un centre mèdic» al nord de Bogotà.

El diari ‘El Tiempo’ va manifestar que l’Inpec va demanar ajuda a la Policia per trobar la pròfuga, per la qual cosa es desenvolupa una operació que inclou l’Aeroport Internacional El Dorado, de Bogotà, i les terminals d’autobusos, per evitar que surti de la ciutat. 

El setembre de l’any passat el Consell d’Estat va decretar la pèrdua d’investidura de Merlano per haver superat les despeses màximes establertes per la llei per al finançament de campanyes electorals

Compra de vots

El Consell d’Estat va detallar que el Consell Nacional Electoral va establir en poc més 884 milions de pesos (uns 252.000 dòlars d’avui) el màxim permès per a campanyes. No obstant, Merlano va gastar més de 1.730 milions de pesos (uns 494.000 dòlars d’avui) en la seva candidatura, segons les proves recollides per la Fiscalia General.

La investigació d’aquesta entitat també va assenyalar que l’exrepresentant a la Cambra va pagar més de 6.000 milions de pesos (uns 1,7 milions de dòlars d’avui) en vots a la costa caribenya de Colòmbia per a les eleccions legislatives de març, fet pel qual va ser enviada a la presó, igual com l’empresari Julio Gerlein, germà de l’exsenador Roberto Gerlein. 

Notícies relacionades

El mes passat el Tribunal Suprem de Justícia va condemnar Merlano a 15 anys pels delictes de concert per delinquir agreujat, corrupció al sufragant i tinença il·legal d’armes

Fonts penitenciàries ofereixen una recompensa de 10 milions de dòlars, uns 9 milions d’euros, per la informació que ajudi a trobar l’excongressista.

Temes:

Colòmbia