Fira de Chapultepec

Dos morts i dos ferits en una muntanya russa a Mèxic

El lloc estarà tancat fins que es facin les investigacions corresponents i es verifiqui la seguretat de les instal·lacions

montaarusa

montaarusa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dues persones han mort aquest dissabte i dues més han resultat ferides després d’un accident que ha tingut lloc en una muntanya russa de la Fira de Chapultepec de Ciutat de Mèxic, segons ha informat el Govern de la capital.

«A les 13.09 hores (18.09 GMT) es va registrar un lamentable accident en un joc mecànic conegut com Quimeraque va provocar que dues persones perdessin la vida i dues més resultessin ferides de gravetat», diu el comunicat oficial.

Arran d’aquest fet, les autoritats van decidir desallotjar i suspendre les activitats del parc d’atraccions, ubicat al costat de l’emblemàtic parc de Chapultepec.

El lloc estarà tancat «fins que es facin les investigacions corresponents i es verifiqui la seguretat de les instal·lacions».  Les autoritats han demanat a la concessionària Operadora de Desenvolupament Humà Chapultepec que «acrediti la vigència del programa de Protecció Civil».

Quant a les dues persones lesionades de gravetat, el Govern va indicar que «van ser traslladades a l’Hospital Mocel per a la seva atenció immediata» i que es troben estables. El Govern de Ciutat de Mèxic «lamenta els fets» i s’ha compromès a brindar tot el recolzament necessari per a les famílies de les persones que van perdre la vida, així com de les que van resultar ferides.

Així mateix, l’Executiu ha garantit que les investigacions es faran «amb celeritat i transparència».

De moment no es té una versió oficial que expliqui la causa de l’accident tot i que mitjans locals han apuntat a un error mecànic a l’atracció Quimera, una moderna muntanya russa vermella i groga. 

Segons el mitjà ‘Animal Político’, un dels homes que va morir tenia 18 anys i l’altre, 21.

Notícies relacionades

Quant a les dues dones ferides, el Govern de la capital únicament va apuntar a través del seu compte de Twitter la identitat d’una d’elles, identificada com Marlen Vázquez de la Cruz, de 22 anys.