ELECCIONS A RÚSSIA

Revés al partit de Putin a l'assemblea municipal de Moscou

L'oposició aconsegueix 20 escons a la Duma de la capital russa

elecciones-rusia

elecciones-rusia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 El «vot intel·ligent»,l’estratègia  ideada pel líder del’oposició  extraparlamentària, Alexei Navalni, per arrabassar poder al partit oficialista Rússia Unida en les eleccions russes de diumenge ha fet efecte ja que l’oposició ha aconseguit 20 escons enl’assemblea municipal de Moscou.

«És un resultat fantàstic de la votació intel·ligent. Lluitem per això junts. Gràcies a tots per la vostra contribució», va escriure diumenge a la nit Navalni en el seu compte de la xarxa social Twitter.

Segons l’agència Interfax, després del recompte del 99,47% dels vots, «20 candidats nominats i avalats pels partits de l’oposició formen part de la Duma (assemblea legislativa) de la ciutat de Moscou».

En joc hi havia 45 escons pels que van competir 225 candidats de nou partits en unes eleccions en les quals la participació va ser del 21,63%, lleugerament superior als comicis del 2014.

Traves als opositors

Tot i que en l’anomenat «dia únic de votació» se celebraven més de 5.000 eleccions de diferent nivell, tota l’atenció estava posada a Moscou, on la decisió de la comissió electoral de no inscriure la pràctica totalitat dels candidats opositors van provocar aquest estiu lesprotestes més grans a Rússia des de 2012.

Una vegada assumit que no podien participar en les eleccions, Navalni i els seus afins van passar a una altra estratègia, la del «vot intel·ligent», és a dir, van recomanar als votants en una pàgina web el candidat amb més possibilitats de derrotar el representant de la formació oficialista, amb independència del seu partit.

Així, després de les eleccions d’aquest diumenge 13 candidats del Partit Comunista entraran al’assemblea legislativa de Moscou, així com els tres que va postular Yabloko, entre ells Mitrokhin, a més de Daria Besdina, que es va presentar com a independent però és recolzada pel partit liberal, segons Interfax.

Notícies relacionades

Per primera vegada representants de Rússia Justa estaran representats a la Duma de Moscou amb tres escons.

En aquesta ocasió els candidats de Rússia Unida, del president Vladímir Putin, no es van presentar a les eleccions moscovites sota la marca de la formació oficialista, sinó a títol personal davant de la caiguda de la popularitat del partit.