Final del judici

El jutge tanca el 'cas Epstein', d'explotació sexual i tràfic de menors

El magistrat al·lega que la mort del financer l'obliga a desestimar el procés, mentre els fiscals insisteixen a continuar buscant còmplices

zentauroepp49594245 jennifer araoz  c   one of deceased financier jeffrey epstei190829194351

zentauroepp49594245 jennifer araoz c one of deceased financier jeffrey epstei190829194351 / YANA PASKOVA

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Un jutge federal ha desestimat el cas de tràfic sexual contra el financer Jeffrey Epstein, arran de la seva mort a la presó a començaments d’aquest mes d’agost. El jutge nord-americà Richard Berman ja havia advertit en l’audiència el dia 27 passat que estava legalment obligat a desestimar el cas.

Els fiscals han expressat durant l’audiència que continuarien amb la investigació sobre els presumptes delictes d’Epstein, i que la seva mort no els impediria acusarpossibles còmplices en el futur. Per la seva banda, els advocats d’Epstein no han  fet comentaris sobre això durant la jornada.

Epstein, un financer de 66 anys que tenia entre les seves amistats al president dels Estats Units, Donald Trump, a l’expresident Bill Clinton o el príncep Andreu de Gran Bretanya, va ser arrestat el 6 de juliol passat per acusacions de tràfic sexual que involucravendesenes de nenes, algunes de dos anys, davant de les quals es va declarar innocent.

Un mes després, el 10 d’agost, va ser trobat mort a la seva cel·la de la presó de Manhattan, una vegada se li va retirar la vigilància. Un metge forense de la ciutat de Nova York va concloure que havia mort penjat. Mentrestant, els advocats d’Epstein van declarar en l’audiència del dimarts que tenien dubtes sobre la conclusió de l’examinador.

Misteri entorn de la seva mort

L’FBI està examinant per què les dues càmeres que estaven fora de la cel·la van funcionar malament durant els dies en què el magnat va estar sense vigilància. Una font penitenciària va afirmar que dos guàrdies de la presó no havien seguit el procediment rutinari durant la nit del suïcidi

Notícies relacionades

En l’audiència de dimarts, 16 dones van declarar que Epstein n’haviaabusat sexualment i algunes van lamentar que la seva mort les va privar de l’oportunitat d’obtenir justícia.