OFENSIVA

L'Exèrcit sirià ja controla el 60% del bastió rebel de Jan Shijún

Es tracta de l'últim baluard de les forces opositores al règim de Bashar al Assad

afp 1jl1jr

afp 1jl1jr / OMAR HAJ KADOUR (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les forces sirianes continuen aquest dimarts l’ofensiva sobre l’important bastió rebel de Jan Shijun, al sud de la provínciad’Idlib, i ja controlen el 60% dels barris, mentre que bona part de les faccions armades han començat a retirar-se, va informar Efe una font militar.

L’Exèrcit sirià va reprendre les operacions a la matinada d’aquest dimarts i avança ara als barris occidentals de la ciutat, en mans de faccions armades des del 2014 i que, si passés, seria la localitat més important presa per les tropes sirianes a Idlib, l’últim bastió opositor al país.

Una font militar que va demanar l’anonimat va confirmar a Efe que les forces lleials al president, Bashar al Assad, controlen ja el 60% dels barris de Jan Shijun i que les faccions armades s’estan retirant a la localitat d’Al Tamanaa, també al sud de la província.

Tall de carreteres

A més, un grup de combatents del Frente al Nusra, com es denominava fins al juliol del 2017 l’exfilial sirianad’Al-Qaida, roman assetjat en una àrea del bastió rebel, mentre que les tropes sirianes han tallat “totes” les carreteres secundàries per les quals es movien els rebels a Jan Shijun, d’acord amb al font.

Amb els últims avenços, el territori controlat per l’Exèrcit d’Al Assad al sud d’Idlib s’ha elevat a uns 300 quilòmetres quadrats, segons el comandament militar.

Caces del règim sirià i els seus aliats russos van bombardejar dilluns el perímetre al voltant d’un comboi turc format per gairebé una trentena de vehicles, que, segons Damasc, es dirigia a socórrer els rebels assetjats a Jan Shijún.

Cessament d’hostilitats suspès

Notícies relacionades

Fa unes setmanes, es va suspendre el cessament d’hostilitats que el Govern sirià havia proclamat feia quatre dies abans a Idlib, acusant les faccions i el seu aliat Ankara de no respectar el pacte de Sotxi.

L’acord de Sotxi, segellat per Turquia i Rússia el setembre del 2018 i que mai s’ha respectat del tot, establia la creació d’una zona desmilitaritzada que incloïa Idlib, el nord d’Hama i la mediterrània Latakia, així com l’oest d’Alepo, zona que hauria d’estar sota supervisió conjunta de turcs i russos.