04 juny 2020

Anar al contingut

ALERTA D'ALARM PHONE

Possible naufragi d'un centenar de persones davant Líbia

Un pescador explica que va socórrer tres nàufrags entre diversos cadàvers flotant

Efe

Possible naufragi d'un centenar de persones davant Líbia

AVRA FIALAS HANDOUT

El servei telefònic posat a disposició dels migrants que proven de creuar Europa "Alarm Phone" ha alertat aquest dilluns que diumenge un pescador va socórrer tres persones d’un naufragi davant les costes de Líbia, on podrien haver mort més d’un centenar de persones.

"Naufragi al Mediterrani. Ahir un pescador ens va dir que una barca va bolcar davant Líbia. Diu que va salvar tres persones i va veure molts cossos. Els supervivents parlen de més de 100 persones a bord", va escriure l’organització a la xarxa social Twitter. Va matisar que no hi ha confirmació de la notícia, tot i que tem "una altra tragèdia".

De forma paral·lela, el barco de l’oenagé espanyola Open Arms continua bloquejat en aigües italianes, davant les costes de l’illa de Lampedusa, amb 107 migrants a bord, a l’espera que les autoritats europees els donin una solució.

L’organització ha plantejat avui la possibilitat que aquestes persones siguin transferides a Catània (Sicília) i d’allà traslladades amb avió a Espanya, que ha ofert rebre-les, ja que el ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, es nega a autoritzar el desembarcament a Lampedusa.

També l’Ocean Viking, contractat per Metges Sense Fronteres (MSF) i SOS Méditerranée, espera en aigües internacionals al Mediterrani amb 356 migrants a bord que les autoritats europees li autoritzin atracar en un port