02 d’oct 2020

Anar al contingut

La decisió d'un jutge italià permet a l''Open Arms' entrar en aigües italianes

La mesura s'adopta després que un jutge hagi tombat l'amenaça de multa o arrest

Europa Press / Madrid

La decisió d'un jutge italià permet a l''Open Arms' entrar en aigües italianes

OPEN ARMS

El fundador de l’oenagé Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha anunciat que entraran en aigües italianes perquè ja no corren el risc que els multin o arrestin, després que un tribunal italià hagi tombat el decret que els ho impedia. El barco humanitari fa 13 dies que està a la deriva al Mediterrani amb 147 migrants a bord, per a qui sol·licitaran l’"evacuació mèdica".

"Som a 30 milles de Lampedusa, ens hi acostarem més i entrarem en aigües territorials italianes. Sol·licitarem acostar-nos-hi, però ara no hi ha cap prohibició", ha assegurat Camps, amb referència a la decisió del tribunal italià.

"Evacuació mèdica"

En declaracions a la premsa a Madrid, Òscar Camps, també ha indicat que sol·licitaran l’"evacuació mèdica" de tots els migrants a bord de l’‘Open Arms’ i que és possible que els primers a ser evacuats siguin les criatures.

Camps s’ha reunit aquest dimecres a Madrid amb l’ambaixador d’Alemanya a Espanya i li ha demanat que "intervingui" per crear "un eix reforçat" dels tres estats: Alemanya, França i Espanya. Després de la trobada, Camps creu que la solució és "més a prop".