REHABILITACIÓ D'UN MONUMENT EMBLEMÀTIC

Comencen els treballs de neteja de plom a Notre-Dame de París

La contaminació de la zona va obligar a suspendre les obres de la catedral el 25 de juliol pel perill per a la salut dels treballadors

captura-2

captura-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els treballs de neteja de plom als voltants de la catedral de Notre-Dame de París van començar aquest dimarts i, segons van indicar a Efe fonts del Ministeri francès de Cultura, s’estendran encara durant tres setmanes. La neteja pretén acabar amb la contaminació de la zona, que va obligar a suspendre les obres de la catedral el passat 25 de juliol, després de la presentació d’un informe de la inspecció de treball que reclamava més mesures de seguretat per als obrers davant dels nivells de contaminació.

La intervenció se centrarà a la plaça de Notre-Dame, rue de la Cité i rue d’Arcole, perpendiculars a l’edifici, que han quedat avui tancats al trànsit i als vianants. El Ministeri de Cultura va precisar a Efe que se seguiran dos mètodes de neteja, un mitjançant l’aplicació de tensioactius o detergents a alta pressió per a les superfícies i un altre mitjançant l’ús de gel per al mobiliari urbà.

Represa dels treballs 

Això no hauria d’afectar les obres dins de la catedral la represa de les quals continua programada per al 19 d’agost, una vegada que es garanteixi que el dispositiu respon íntegrament a les prescripcions que va fer al juliol el prefecte de la regió parisenca, Michel Cadot.

Notícies relacionades

Després de l’incendi de la catedral el passat 15 d’abril, s’han fet freqüents anàlisis que han registrat elevats nivells de plom als voltants, procedent principalment de la combustió de la fletxa i la sostrada de Notre-Dame.

En paral·lel, una empresa especialitzada en aquest tipus d’intervencions contractada per l’Ajuntament de París va iniciar la setmana passada els treballs de descontaminació de diverses escoles dels voltants, que presentaven nivells de concentració de plom superiors als 1.000 micrograms per metre quadrat.