Tsipras dona el relleu a Mitsotakis

El nou primer ministre de la dreta afirma tenir un mandat fort per "canviar el país"

zentauroepp48989841 newly appointed greek prime minister kyriakos mitsotakis sha190708132211

zentauroepp48989841 newly appointed greek prime minister kyriakos mitsotakis sha190708132211 / COSTAS BALTAS

1
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +

Un dia després de les eleccions generals anticipades que va perdre l’esquerrà Syriza, Grècia ja té un nou primer ministre. Amb la majoria absoluta al Parlament, el líder de la conservadora Nova Democràcia, Kyriakos Mitsotakis, ha jurat aquest dilluns el càrrec i ha agafat així el relleu d’Alexis Tsipras.

Mitsotakis ha jurat seguint la fórmula religiosa que Tsipras i gairebé tot el seu gabinet van rebutjar el 2015, amb la mà sobre la Bíblia i davant de l’arquebisbe d’Atenes, Jerònim II, i diversos representants de l’església ortodoxa. "Juro en el nom de la santíssima i indivisible Trinitat respectar la Constitució i les lleis", ha dit Mitsotakis en presència del president del país, Prokopis Pavlópulos, i de la seva dona i tres fills.

Encaixada de mans

Notícies relacionades

Al palau de Maximu, Tsipras l’ha esperat per al traspàs i li ha donat la benvinguda amb una encaixada de mans. "El poble ens ha donat un mandat fort per canviar el país. A partir d’avui comencem a treballar de valent. Confio plenament en la nostra capacitat d’estar a l’altura de les circumstàncies", ha afimat Mitsotakis una mica abans.

En les eleccions d’aquest diumenge, Nova Democràcia va assolir la majoria absoluta amb el 39,8% dels vots i 158 dels 300 escons que conformen el Parlament, mentre que Syriza va obtenir el 31,5%, cosa que es tradueix en 86 diputats.