Tenir cura del medi ambient

Nova York es planteja eliminar els gasos hivernacles el 2050

Aquesta mesura situaria la 'ciutat dels gratacels' sens dubte en una posició de lideratge global

efe 655

efe 655 / MIGUEL RAJMIL (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico/Agencias

L’estat de Nova York, dominat pels demòcrates, es proposa aprovar un projecte de llei que fa una crida a eliminar els gasos d’hivernacle per al 2050, any en què està previst que l’energia elèctrica provingui de fonts sense carboni, segons una iniciativa legislativa del governador de l’estat, Andrew Cuomo.

L’anomenada futura Llei de Lideratge Climàtic i Protecció de la Comunitat, que si es complís situaria a Nova York com líder ambientalista al món. Això requereix que l’estat redueixi, per al 2050, el seu nivell de contaminació per escalfament en un 85 % per sota dels nivells del 1990, i el 15% restant possiblement amb mesures per eliminar el diòxid de carboni de l’atmosfera, avança The New York Times.

El ‘Times’ agrega que si s’aconseguís aquesta meta, que ha de passar pel Congrés estatal, es crearia l’anomenada “economia neta zero”, l’objectiu final d’ambientalistes i altres experts que volen reduir l’escalfament global.

Fins al moment, el governador Cuomo, també demòcrata, no ha informat sobre aquest acord els legisladors, que culminen aquesta setmana la sessió present, deixant sobre la taula molts projectes com el de la marihuana amb finalitats recreatives.

El ‘Times’ destaca que molts líders demòcrates en altres estats han aprovat projectes per reduir els gasos d’hivernacle en resposta als insistents esforços de l’administració del president Donald Trump de deixar de banda les regulacions ambientals per a les plantes generadores d’electricitat.

Notícies relacionades

No obstant la meta de Nova York és la més ambiciosa de tot el món.

“Això situaria Nova York, sens dubte, en una posició de lideratge global”, va assegurar Jesse Jenkins, expert en energia de la Universitat d’Harvard.