Els Emirats Àrabs Units resten credibilitat al ministre d'Exteriors de l'Iran

L'Aràbia Saudita anuncia mesures per protegir els seus "barcos i aigües territorials"

zentauroepp48612860 an undated picture obtained by afp from iranian state tv irn190613112005

zentauroepp48612860 an undated picture obtained by afp from iranian state tv irn190613112005

1
Es llegeix en minuts
Ana Alba
Ana Alba

Periodista.

ver +

Els Emirats Àrabs Units (EAU) han consierat aquest divendres que la credibilitat del ministre d’Exteriors iranià, Mohamad Yavad Zarif, "disminueix" cada dia després que acusés dissimuladament els EUA, l’Aràbia Saudita i Israel, els principals rivals de l’Iran, de l’atac que van patir ahir dos barcos cisterna en aigües del golf d’Oman.

"Cada dia, la referència del ministre de Relacions Exteriors de l’Iran, Zarif, a l’equip B (nord-americans, saudites i israelians) es torna més ridícula i la seva credibilitat disminueix", ha escrit en un tuit el ministre d’Afers Exteriors dels Emirats, Anwar Gargash.

Protecció marítima internacional

El Govern saudita va qualificar ahir d’"atac terrorista" el sabotatge contra els dos barcos de càrrega, del qual els EUA han responsabilitzat l’Iran, tot i que Riad no ha indicat qui és darrere dels fets. El ministre d’Energia de l’Aràbia Saudita, Jaled al-Faleh, va assenyalar que Riad prendrà "les mesures oportunes per protegir els seus ports i les seves aigües territorials", i va convidar la comunitat internacional a assumir la "responsabilitat de protegir la navegació marítima internacional".

Notícies relacionades

Per la seva banda, el sultanat d’Oman ha anunciat que va enviar dos barcos de socors i un avió de reconeixement per ajudar en les operacions de recerca i rescat en els "accidents" dels petrolers.

Oman, històric mediador a la regió del golf Pèrsic, no ha qualificat els fets d’"atac", a diferència dels seus veïns, i no ho ha atribuït a cap país.