després de l'incendi

França insta embarassades i nens veïns de Notre-Dame a fer-se una anàlisi de plom a la sang

Les autoritats han enviat l'avís després de detectar-se el cas d'un nen amb un nivell superior al límit establert

zentauroepp47772630 incendio notre dame190605095525

zentauroepp47772630 incendio notre dame190605095525 / PATRICK ANIDJAR

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les autoritats sanitàries franceses van instar aquest dimarts les embarassades i nens menors de 7 anys residents als voltants de Notre-Dame de París a sotmetre’s a una anàlisi de plom en sang, després d’haver detectat el cas d’un nen que tenia un nivell superior al límit establert.

L’Agència Regional Sanitària (ARS) va admetre que l’incendi a la catedral el passat 15 d’abril va provocar una contaminació per plom als voltants del temple.

El nen afectat, veí de Notre-Dame, va registrar una taxa superior al sostre de 50 micrograms per litre de sang.

L’ARS va destacar en un comunicat que, tot i que les proves efectuades des de fa diverses setmanes demostren que els factors d’exposició al plom pràcticament han desaparegut, insta a fer-se aquestes anàlisis com a mesura de precaució.

Altres recomanacions

Notícies relacionades

Va apuntar, a més, que procedirà en els pròxims dies a la neteja de zones pròximes a la catedral que van oferir resultats "heterogenis" i en què s’ha prohibit mentrestant l’accés del públic.

L’agència també va fer recomanacions per minimitzar els riscos, com netejar el terra de les cases amb un drap humit o amb aspiradors que tinguin filtres molt potents, rentar-se sovint les mans, treure’s les sabates a l’arribar a casa o rentar joguines o objectes susceptibles que els nadons se’ls posin a la boca.