PARTIT CONSERVADOR

Boris Johnson formalitza la seva candidatura per succeir May amb un vídeo a Twitter

El dirigent 'tory' reitera la seva aposta per abandonar la UE el 31 d'octubre "amb o sense acord"

zentauroepp48177653 file photo  former british foreign secretary boris johnson g190516162541

zentauroepp48177653 file photo former british foreign secretary boris johnson g190516162541 / Andrew Yates

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exministre d’Exteriors i exalcalde de Londres, Boris Johnson, ha formalitzat aquest dilluns la seva candidatura a succeir Theresa May al capdavant del Partit Conservador i, per tant, en el Govern britànic.

En un vídeo penjat en el seu perfil de Twitter, Johnson, un dels defensors més acèrrims del 'brexit', reitera la seva aposta per abandonar la UE el 31 d’octubre "amb o sense acord".

"Si hi ha una lliçó sobre el referèndum del 2016 és que hi ha massa gent que es va sentir deixada de banda, que no són capaços de formar part de les oportunitats i l’èxit del nostre país. Aquesta és la raó per la qual és el moment d’unir la nostra societat i unir el nostre país; de construir les infraestructures per investir en educació, de millorar el nostre medi ambient i de donar suport al nostre fantàstic sistema sanitari", explica el polític 'tory' en un vídeo en què apareix cridant porta a porta per convèncer presumptes votants.

Johnson, que la setmana passada va ser processat per una jutge i haurà de declarar per les mentides que va dir durant la campanya del 'brexit’, va rebre ahir diumenge el recolzament del president dels EUA, Donald Trump, en una entrevista al diari 'The Sun'.

Notícies relacionades

"Boris faria una molt bona feina. Crec que seria excel·lent", va dir Trump, abans d’afegir: "M’agrada. Sempre m’ha agradat. No sé si sortirà elegit, però crec que és un bon paio, una persona amb molt talent".

L’exministre d’Exteriors és un dels 11 candidats més ben posicionats per rellevar May, que el passat 24 de maig va anunciar la seva dimissió després de no aconseguir desbloquejar un acord sobre la sortida del Regne Unit de la UE.