ANUNCI DE L'ELISI

Moren dos militars francesos a Burkina Faso a l'alliberar quatre ostatges

Dues de les persones alliberades són turistes franceses que van ser segrestades el passat dia 1 a Benín

zentauroepp48094233 this undated photograph obtained on may 10  2019  shows laur190510132323

zentauroepp48094233 this undated photograph obtained on may 10 2019 shows laur190510132323 / STR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les tropes franceses han alliberat quatre ostatges –dos francesos, una nord-americana i una sud-coreana– al nord de Burkina Faso, en una operació en la qual han mort dos dels seus militars, segons ha anunciat l’Elisi.

Els dos francesos alliberats són dos turistes –Patrick Picque i Laurent Lassimouillas– que van ser segrestats el passat dia 1 durant una ruta turística per Benín, país on operen nombrosos grups gihadistes lligats a Al-Qaida i l’Estat Islàmic. Els militars morts eren oficials del comando d’operacions especials. 

“Aquest alliberament ha pogut realitzar-se gràcies a una operació militar, conduïda per tropes franceses dijous a la nit a divendres, al nord de Burkina Faso”, han explicat les autoritats franceses en un comunicat difós als mitjans.

El cos del guia beninès dels dos turistes francesos va ser trobat dissabte passat al parc nacional de Pendjari, al nord-oest de Benín. El seu vehicle va ser trobat a l’est de Burkina Faso, país veí que ha viscut un deteriorament de la seva seguretat en els últims tres anys.

La identitat dels altres dos ostatges no ha sigut comunicada encara.

Condolences de Macron

Notícies relacionades

Durant l’operació d’alliberament, “dos militars han mort en combat, el cap Cédric de Pierrepont i el cap Alain Bertoncello, els dos oficials del comando d’operacions especials”, ha confirmat l’Elisi.

El president francès, Emmanuel Macron, ha lamentat les morts i ha lloat el “sacrifici” dels dos militars “que han donat la seva vida per salvar les dels nostres conciutadans”.