L'Equador ho reconeix i Correa titlla de "traïdor" Lenín Moreno per haver retirat l'asil a Assange

El país sud-americà confirma que ha retirat l'asil a Assange

presidente ecuador / periodico

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Equador ha retirat aquest dijous l’asil al fundador de Wikileaks Julian Assange "per haver violat reiteradament convencions internacionals i el protocol de convivència", segons va informar la presidència equatoriana. "La Cancelleria de l’Equador informa que el president de la República, Lenín Moreno Garcés, ha disposat el dia d’avui el final de l’asil diplomàtic concedit el 2012", segons informa un comunicat oficial.

El predecessor de Moreno Garcés en el càrrec, Rafael Correa, ha carregat amb duresa contra l’actual mandatari equatorià: "El traïdor més gran de la història equatoriana i llatinoamericana, Lenín Moreno, ha permès que la policia britànica entri a la nostra ambaixada a Londres per arrestar Assange. Moreno és un corrupte, però el que ha fet és un crim que la humanitat mai oblidarà", ha dit a Twitter.

Notícies relacionades

"Decisió sobirana”, bonica etiqueta per a la traïció, l’entrada de policia estrangera a la nostra ambaixada, i l’entrega d’un ciutadà equatorià. ¡Poques vegades s’ha vist tanta covardia i misèria humana! La història serà implacable amb els culpables d’una cosa tan atroç", es queixa Correa en aquesta xarxa social.

El fundador del portal WikiLeaksha sigut detingut aquest dijous a l’ambaixada de l’Equador a Londres, després que aquesta els autoritzés a entrar al recinte un cop el Govern equatorià decidís retirar-li l’asil, segons va informar a Efe una portaveu de Scotland Yard.