violència al país del Nil

L'Exèrcit egipci mata 46 presumptes gihadistes en combats al nord del Sinaí

En un comunicat emès en un vídeo, els militars afirmen que han dut a terme un centenar de detencions durant l'últim període de l'ofensiva que va arrencar fa un any

zentauroepp31748184 police inspects cars going into the airport of the red sea r190311133128

zentauroepp31748184 police inspects cars going into the airport of the red sea r190311133128 / ASMAA WAGUIH

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Les forces de seguretat egípcies han matat desenes de presumptes gihadistes "molt perillosos" en diferents enfrontaments armats al nord de la península del Sinaí, segons ha informat avui dilluns l’Exèrcit. En una gravació de vídeo, els militars han xifrat en 46 els militants abatuts "en l’últim període", sense especificar on s’han perpetrat els tirotejos ni quan.

L’Exèrcit egipci va posar en marxa ara fa un any una gran ofensiva al nord i al centre del Sinaí, on des de fa temps s’han fet forts grups afins a Estat Islàmic que combaten el règim del president egipci,  el mariscal de camp Abdel Fattah al-Sisi. Els uniformats xifren en centenars els gihadistes morts al llarg de tot aquest temps.

Tribunals militars

Notícies relacionades

En el comunicat d’avui, l’Exèrcit informa que han detingut 100 sospitosos i confiscat 200 explosius en més de 30 vehicles i motocicletes en l’"últim període" de l’ofensiva. En el missatge no es donen més detalls, ni la identitat dels arrestats ni a quin grup pertanyen.

Organitzacions de drets humans acusen el règim egipci de dur a terme execucions extrajudicials i de portar els tribunals militars a civils com a part de la lluita contra els gihadistes. Al-Sisi ha dit que els drets humans s’han de valorar en funció del context de la lluita regional contra el terrorisme. El president insisteix que les mesures de seguretat són necessàries per estabilitzar el país després del cop d’Estat que va fer fora del poder Mohamed Mursi, el primer president elegit democràticament d’Egipte.