VA REBRE MOLTES CRÍTIQUES

El president d'Algèria, Abdelaziz Bouteflika renuncia a un cinquè mandat consecutiu per la pressió social

Les mobilitzacions que han aconseguit la seva renúncia van començar fa mesos als camps de futbol i van acabar aconseguint el suport dels jutges

62558fa8-c398-4964-bad7-d05d811bc05f-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Mesa
Beatriz Mesa

Periodista

ver +

El president d’Algèria, Abdelaziz Bouteflika, ha decidit renunciar a un cinquè mandat consecutiu al capdavant del país a causa de la seva greu malaltia i com a conseqüència de la pressió social. A més de renunciar, ha decidit posposar els comicis que s’havien de celebrar a l’abril. 

Centenars de jutges algerians es van sumar aquest diumenge a les protestes massives que des de fa tres setmanes sacsegen Algèria en contra del règim i de la decisió del president del país que s’hauria presentat per a un cinquè mandat. 

Notícies relacionades

Els magistrats es van sumar a marxes i assegudes que es van repetir davant de seus judicials a Alger i a ciutats com Bejaia, Guelma, Annaba i Ettaref, va explicar l’advocat i militant de drets humans Salah Dabouz.

En un comunicat, van explicar que prop d’un miler de jutges havien decidit crear un grup per recolzar el moviment popular i reclamar un canvi radical del sistema polític i la posada en marxa d’un Estat de dret.

Temes:

Algèria