VISITA ESTRATÈGICA

Al-Assad visita l'Iran per primera vegada des que va començar la guerra a Síria

El president sirià es reuneix amb el líder suprem iranià, l'aiatol·là Ali Khamenei, per "continuar la cooperació a tots els nivells"

zentauroepp47128040 irn01  teher n  ir n   25 02 2019   el presidente de ir n  h190225215246

zentauroepp47128040 irn01 teher n ir n 25 02 2019 el presidente de ir n h190225215246 / Oficina de prensa del Presidente

1
Es llegeix en minuts
Ana Alba
Ana Alba

Periodista.

ver +

El president sirià, Bashar al-Assad, ha fet aquest dilluns la seva primera visita pública a l’Iran des que va començar la guerra a Síria fa vuit anys. El mandatari sirià s’ha reunit amb el líder suprem iranià, l’aiatol·là Ali Khamenei, el seu principal aliat al Pròxim Orient, segons han informat mitjans estatals sirians i iranians.

Els dos líders han mantingut una trobada a Teheran en què han acordat "continuar la cooperació a tots els nivells per l’interès de les dues nacions amigues", ha afirmat la televisió estatal siriana, que ha difós imatges d’Al-Assad i Khamenei abraçant-se i somrient distesament.

Al-Assad ha dit al líder iranià, segons la televisió siriana, que els països del Pròxim Orient no haurien de cedir als desitjos de les potències occidentals, encapçalades pels EUA, per "sembrar el caos" a Síria i l’Iran. "La pujada de to d’Occident no allunyarà (l’Iran i Síria) de defensar els seus propis interessos", ha afirmat Assad en un comunicat difós per la televisió estatal siriana.

Elogis a Al-Assad

Els mitjans iranians han assenyalat que Khamenei ha elogiat Al-Assad i l’ha qualificat d’heroi que ha reforçat l’aliança entre l’Iran, Síria i el grup xiïta libanès Hezbollah. El president sirià ha felicitat Khamenei pel40è aniversari de la Revolució Islàmica de l’Iran.

"La República Islàmica de l’Iran considera que ajudar el Govern i la nació de Síria és recolzar al moviment de resistència (contra Israel) i està profundament orgullós de fer-ho", ha declarat Khamenei, segons ha comentat la televisió iraniana.

Notícies relacionades

Al-Assad, que no havia estat a Teheran des del 2010, va recuperar el terreny perdut en la guerra de Síria gràcies a l’ajuda incondicional de les forces iranianes i libaneses (Hezbollah) i al gran suport de Rússia.

Els bombardejos de l’aviació russa sobre zones rebels, controlades per grups que en molts casos estaven avalats per països àrabs del Golf, Turquia o potències occidentals, han sigut claus perquè el règim de Damasc recuperés el terreny perdut davant de rebels i gihadistes.