guerra al país asiàtic

Els talibans s'atribueixen un atac amb més de 100 morts a l'Afganistan

Un suïcida ha fet esclatar un vehicle carregat d'explosius dins del recinte i dos atacants més han disparat contra els soldats

e89d8e96-3b92-4fef-bf84-53913f2af493-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Almenys 125 persones poden haver mort aquest dilluns en un atac dels talibans en una base de la principal agència de seguretat afganesa, el Directori Nacional de Seguretat (NDS, en anglès), recentment construïda a la província central de Maidan Wardak. "Tenim la informació que 126 persones han mort en l’explosió que s’ha registrat dins del centre d’entrenament militar", ha dit a l’agència Reuters una font del Ministeri de Defensa a Kabul. Fonts oficials parlen només d’una dotzena de morts.

Un vehicle carregat d’explosius que ha aconseguit entrar al recinte militar. Fonts del Ministeri de Defensa han assenyalat que el cotxe bomba era un Humvee, un blindat nord-americà capturat a les forces afganeses. La mateixa font ha explicat que després de l’explosió, dos atacants han entrat també al recinte i han començat a disparar fins que han sigut abatuts pels soldats.

El lloc militar, amb capacitat per a uns 150 membres de l’agència d’intel·ligència, es troba a menys de dos quilòmetres de la capital provincial, Maidan Shahar. El portaveu dels talibans, Zabihullah Mujahid, ha reivindicat l’autoria de l’atemptat en un breu comunicat, abans d’afirmar que "diversos soldats i oficials de les forces especials van ser assassinats" en el tiroteig. Mujahid ha xifrat en 190 el nombre de morts en el complex militar.

Porta de pas

Notícies relacionades

La província de Maidan Wardak, situada al sud de Kabul, comparteix frontera amb les inestables Ghazni (sud) i Logar (est) i té una importància estratègica per als insurgents i per al Govern afganès, ja que serveix com a porta de pas cap al sud i el centre de la nació asiàtica.

Des del final de la missió de combat de l’OTAN, el gener del 2015, el Govern afganès ha anat perdent terreny davant dels talibans i amb prou feines controla un 56% del país, segons dades de la Inspecció General Especial per a la Reconstrucció de l’Afganistan (SIGAR) del Congrés dels Estats Units.

Temes:

Afganistan