Trump encarrega 1.000 hamburgueses per a uns convidats i presumeix que Melania ha fet les amanides

El tancament del Govern nord-americà deixa la Casa Blanca sense personal

zentauroepp46552890 topshot   us president donald trump speaks alongside fast fo190115130706

zentauroepp46552890 topshot us president donald trump speaks alongside fast fo190115130706 / SAUL LOEB

1
Es llegeix en minuts
Efe / Washington

El president nord-americà, Donald Trump, va rebre aquest dilluns a la Casa Blanca l’equip de futbol americà Tigers de Clemson (Carolina del Sud), recent campió del títol nacional universitari, amb unes 1.000 hamburgueses de les marques de menjar ràpid Burger King, McDonald’s i Wendy’s.

"Vaig demanar unes 1.000 hamburgueses per a vostès. Tot d’empreses nord-americanes: Burger King, Wendy’s i McDonald’s. [...] Tot el que a mi i a vostès els agrada", va dir Trump a la recepció oficial del flamant campió universitari.

Trump va explicar que va haver de demanar menjar ràpid per la falta de personal a la Casa Blanca a causa del tancament parcial de l’Administració nord-americana, que ha entrat avui en la seva quarta setmana.

En una nota, l’oficina presidencial va indicar que Trump "volia organitzar un esdeveniment divertit per celebrar" el títol dels Tigers de Clemson, pel qual va decidir "pagar personalment" el menjar ràpid.

"Havia d’elegir: o no els donàvem menjar perquè estem de tancament d’Administració o els oferíem unes petites amanides que haguessin preparat la primera dama (Melania Trump) i la segona dama (Karen Pence). [...] Vaig demanar unes 1.000 hamburgueses", va relatar.

Notícies relacionades

El mandatari va rebre, d’aquesta manera, els Tigers de Clemson, un equip que la setmana passada va completar una remuntada històrica que els va permetre vèncer per 35-31 la Crimson Tide d’Alabama a la gran final del futbol americà universitari.

A diferència d’altres equips que s’han coronat campions dels seus respectius esports i que han cancel·lat la seva visita a la Casa Blanca, com els vencedors de l’NBA, els Golden State Warriors, o els de la NFL, els Eagles de Filadèlfia, els Tigers de Clemson van optar per acudir a la cita amb Trump.