LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

El fiscal de l'Aràbia Saudita demana pena de mort per als acusats de matar Khashoggi

El periodista crític amb el règim saudita va ser assassinat al consolat d'Istanbul

zentauroepp46285359 files  in this file photo taken on december 15  2014  then g181218142939

zentauroepp46285359 files in this file photo taken on december 15 2014 then g181218142939 / MOHAMMED AL-SHAIKH

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fiscal general de l’Aràbia Saudita ha demanat pena de mort contra cinc dels implicats  en l’assassinat del periodista crític amb el règim Yamal Khashoggi al consolat del regne a Istanbul el 2 d’octubre.

Onze dels acusats en l’assassinat del periodista crític amb la Casa Reial saudita han comparegut davant d’un tribunal en la primera vista en relació amb el cas, que ha commocionat la comunitat internacional.

El fiscal ha precisat que ha enviat dues sol·licituds a Turquia reclamant proves sobre l’assassinat, però no ha obtingut resposta de moment.

Notícies relacionades

Khashoggi, col·laborador del diari 'The Washington Post’, va ser assassinat a l’interior del consolat saudita a Istanbul el 2 d’octubre per un comando que va viatjar expressament des del regne, suposadament amb la intenció de convèncer-lo de tornar al país, ja que vivia exiliat als Estats Units.

No obstant, la implicació en l’assassinat d’almenys dues persones de l’entorn més pròxim al príncep hereu saudita ha posat en dubte la versió oficial de Riad que ni el príncep Mohamed ni el seu pare, el rei Salman, estaven al corrent de l’operació. Khashoggi va morir presumptament asfixiat i el seu cos hauria sigut esquarterat i entregat a un col·laborador local perquè se’n desfés. Ara per ara, les autoritats turques no han aconseguit trobar les restes.