ELS EFECTES DEL DESASTRE D'INDONÈSIA

El Perú tanca les platges del nord pel fort onatge després del tsunami

Les autoritats consideren que la intensitat del mar no es pot considerar com un tsunami

Anyer (Indonesia), 23/12/2018.- A ruined vehicle sits in the water after a tsunami hit Sunda Strait in Anyer, Banten, Indonesia, 23 December 2018. According to the Indonesian National Board for Disaster Management (BNPB), at least 43 people dead and 584 others have been injured after a tsunami hit the coastal regions of the Sunda Strait. EFE/EPA/ADI WEDA

Anyer (Indonesia), 23/12/2018.- A ruined vehicle sits in the water after a tsunami hit Sunda Strait in Anyer, Banten, Indonesia, 23 December 2018. According to the Indonesian National Board for Disaster Management (BNPB), at least 43 people dead and 584 others have been injured after a tsunami hit the coastal regions of the Sunda Strait. EFE/EPA/ADI WEDA / ADI WEDA (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres platges del nord del Perú, molt freqüentades per turistes, s’han hagut de tancar per onatges anòmals que van inundar part del litoral a les regions de Tumbes Piura, hores després del tsunami que va colpejar Indonèsia deixant almenys 222 morts.

La Capitania del Puerto de Talara, a Piura, ha tancat les platges de Lobitos Máncora, a Piura, i Zorritos, a Tumbes, per l’onatge anòmal, que va generar l’ingrés del mar uns 50 metres cap al litoral, segons va informar El Comercio.

El secretari tècnic del Centre d’Operacions d’Emergència Regional (COER) de Piura, Eduardo Arbulú, va informar que “l’onatge pràcticament va inundar tota la part de la zona restringida, on no hi ha d’haver cap construcció”. No obstant, les imatges compartides en xarxes socials van mostrar para-sols, cadires i altres mobles arrossegats pel mar en aquestes platges.

Prevenció

Arbulú va dir que l’onatge observat no es pot considerar un tsunami, però va insistir que les platges romandran tancades fins que la Marina de Guerra no precisi la seva normalitat.

Notícies relacionades

Personal de la Unitat de Salvament de la Policia Nacional i de Defensa Civil van evacuar els banyistes i en algunes caletes de pescadors com El Ñuro hi va haver embarcacions encallades a la vora. Les platges tancades són algunes de les més freqüentades al nord peruà en aquesta època de l’any, a causa dels dies festius de final d’any i les vacances escolars.

A inicis d’aquest mes, la Marina de Guerra ja havia disposat el tancament temporal d’onze ports al litoral nord i centre del país per la presènciad’onatges anòmals.